Uitzonderlijke kazen

Exclusief bij Chefs

Dégustation du Chefs!

Ontdek de uitzonderlijke selectie topkazen van Chefs Culinar. Van rauwmelkse geitenkaasjes van fromager Thierry Vernier uit het pittoreske Regnauville in de Hauts-de-France tot robuuste schapenkazen geïnjecteerd met gefermenteerde, zwarte knoflook uit La Mancha, Zuid-Spanje. Unieke kazen die ook ervaren kaasliefhebbers verbazen.

Een stukje Hollands Glorie

boerenstolwijker 1

Ook Nederland kent een rijke kaasgeschiedenis. Sinds 800 v.Chr. wordt er in Nederland kaas gemaakt. Dit is ontdekt aan de hand van archeologische vondsten van aardewerk potjes met kleine gaatjes, waarin de wrongel uitlekte en kon drogen. De eerste vermelding van Nederlandse kaas in literatuur werd opgetekend door niemand minder dan Gaius Julius Caesar in zijn boek De bello Gallico uit 57 v.Chr.

Tegenwoordig is Nederland één van de grootste kaasmakers van Europa met een totale productie van ruim 800 miljoen kilo kaas per jaar. Om een kilo kaas te maken heb je 10 liter melk nodig. Zo wordt er 8 miljard liter melk per jaar verkaasd. Van oudsher op de boerderijen van de melkveehouders zelf en tegenwoordig steeds vaker in fabrieken van zuivelcoöperaties. Bij Chefs waarderen we de eeuwenoude traditie en het vakmanschap waarmee rauwmelkse boerenkaas nog op traditionele wijze wordt bereid op de boerderij. Zo wordt een Boeren Stolwijker niet zomaar gemaakt, maar na een zorgvuldige rijpingsperiode van 7 maanden uitverkozen door kaasmeesters op basis van een minstens te behalen score op romigheid en smaak. Het resultaat is een smeuïge boerenkaas met een intens zuivere en pittige smaak met nuances van hooi en kruiden. Een traditioneel stukje Hollands Glorie.

Oude Jersey kaas | VAN DE BOERDERIJ

oude jersey.

Handgemaakte boerderijkaas gemaakt van gethermiseerde melk van Jersey koeien. Jersey koeien geven minder melk dan gewone Holstein Friesian koeien. De melk bevat daarentegen meer goede vetten en eiwitten wat de consistentie en smaak van de kaas ten goede komt. Na een jaar te hebben gerijpt op houten planken komt de smeuïgheid en krachtige smaak van oude kaas subliem samen in deze bijzondere kaasspecialiteit

Nababbo | GEITENTALEGGIO

Rosso Imperiale

Nababbo is een zachte geitenkaas uit pure geitenmelk met gewassen roodbacteriekorst van CasArrigoni uit het Noord-Italiaanse bergdal Val Taleggio. De kaas heeft een intens romig zuivel met een zuivere, licht kruidige smaak en eetbare korst met nuances van paddenstoelen.

Blu ’61 | LA CASEARIA CARPENEDO

Rosso Imperiale

Blu Sessantuno is een Italiaanse blauwaderkaas geaffineerd met Raboso Passito wijn en bedekt met zoete, gedroogde cranberries. Deze Italiaanse specialiteit uit de omgeving van Veneto combineert het pittige karakter van blauwaderkaas met de fruitige smaak van Italiaanse dessertwijn.

Brebirousse | DE BOURGOGNE

Brebirousse

Brebirousse d’Argental is een zachte schapenkaas met gewassen korst uit Bourgondië. Deze Franse specialiteit is van uitzonderlijke klasse. Verrassend toegankelijk van smaak met een intense romigheid en eetbare roodbacteriekorst met witflora.

Comté | MARCEL PETITE

60008164 3

Comté van sublieme kwaliteit die minstens 16 maanden gerijpt is door affineur Marcel Petite. Heerlijk pikant en kruidig van smaak. Lekker in een fondue, of als dessertkaas.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen