Recepten
alle recepten

Trio van gevulde groenten

hoofdgerecht

trio gevulde groente
groentetrio
trio gevulde groente

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 600 gaubergine
  • 100 gui
  • 10 gknoflook
  • 100 gwortel
  • 100 gknolselderij
  • 40 mlmilde olijfolie
  • 200 gdurum tarwe
  • 400 mlgroentebouillon
  • 1 gsalie
  • 1 gbasilicum
  • 1 grozemarijn
  • 5 gzout
  • 1 gwitte peper
  • 1 ggemalen komijn

Gevulde aubergine

Was de aubergine en naar grootte halveren of in drieën snijden. Hol de aubergine uit en hak het vruchtvlees fijn.

Snijd de uien, knoflook, wortel en selderij brunoise en fruit ze in hete olijfolie in een pan. Kook de durum tarwe in de groentebouillon zacht om vervolgens met de groenten te vermengen. Pluk de salie, basilicum en rozemarijn en hak ze fijn. Breng de vulling op smaak met de kruiden, zout, peper en komijn.

Vul de aubergines met het groentemengsel en laat ca. 25 minuten in een oven bakken op 140 °C. Eventueel begieten met wat groentebouillon.

Allergenen:
Selderij, Glutenbevattende granen
Ingrediënten
  • 600 grode paprika
  • 150 glangkorrelrijst
  • 400 mlgroentebouillon
  • 180 ggroene courgette
  • 180 g venkel
  • 180 gprei
  • 30 mlmilde olijfolie
  • 10 gzout
  • 1 gwitte peper
  • 2 gRed Dhofar kruidenmix

Gevulde paprika

 

Was de paprika’s, snijd de top eraf en hol ze uit. Kook de rijst in de groentebouillon. Was de courgette, venkel en prei en snijd deze in kleine blokjes. Fruit de groenteblokjes in olijfolie in een pan en breng ze op smaak met zout, peper en de kruidenmix. Meng de rijst met de groentemix en vul de paprika’s hiermee.

Bak de gevulde paprika’s in een voorverwarmde oven ca. 25 minuten op 140 °C. Giet eventueel tussendoor wat groentebouillon erover.

Allergenen:
Selderij
Ingrediënten
  • 450 ggroene courgette
  • 5 gtomaten kruidenzout
  • 100 g shiitake
  • 100 gcantharel
  • 100 goesterzwam
  • 10 gzout
  • 400 mlwater
  • 150 gbulgur
  • 50 gui
  • 10 gknoflook
  • 30 gmilde olijfolie

Gevulde courgette

Was de courgette, halveer deze en hol grotendeels uit. Kruid de courgette met het tomaten kruidenzout en hierna aan alle zijden grillen. Shiitake, cantharellen en oesterzwammen in zoutwater blancheren. Haal de champignons uit de bouillon en snijd ze in kleine stukjes. Zeef de bouillon door een fijne zeef en breng opnieuw aan de kook. Roer de bulgur erin en laat het weken.

Schil de ui en knoflook, hak ze fijn en in olijfolie fruiten. Meng de bulgur, champignons, ui en knoflook en beleg de courgettes rijkelijk hiermee. Laat de gevulde courgettes in ca. 10 minuten garen in de oven op 120 °C.

Allergenen:
Glutenbevattende granen
Ingrediënten
  • 70 gplatte peterselie
  • 30 gbasilicum
  • 10 gknoflook
  • 30 gcashewnoten
  • 80 mlmilde olijfolie
  • 1 gzout

Peterseliepesto

Was de peterselie en basilicum, maak ze droog en pluk de blaadjes. Schil de knoflook. Bak de cashewnoten kort in een pan. Mix alle ingrediënten met olie en zout in een hakmolen tot een fijne pesto.

Allergenen:
Noten, Pinda
Ingrediënten
  • 150 gtomatenpuree
  • 20 ggedroogde tomaten
  • 1 gzout
  • 1 ggerookt paprikapoeder
  • 1 gMadrocas currypoeder
  • 30 mlmilde olijfolie

Tomatensaus

Verhit alle ingrediënten in een pan en pureer ze vervolgens fijn.

Ingrediënten
  • 100 mlgroentebouillon
  • 100 mlkokosmelk
  • 1 glimoenblad
  • 1 gzout
  • 1 gwitte peper

Groente-kokos crème

Laat de groentebouillon met kokosmelk en limoenbladeren crèmig worden door inkoken. Breng op smaak met peper en zout. 

Allergenen:
Selderij
Serveertip
Plaats de drie gevulde groenten op een bord en drapeer de drie sauzen eromheen. Naar wens garneren met de overgebleven groenten en tuinkers.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen