Recepten
alle recepten

Tabouleh granaatappel salade

bijgerecht, lunchgerecht

tabouleh
tabouleh granaatappel salade
tabouleh

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 120 grozijnen
  • 40 mlrum (40% vol.)
  • 1,1 kgappels
  • 50 gwalnoten
  • 50 gamandelschaafsel
  • 500 gtarwemeel (type 405)
  • 200 gbruine rietsuiker
  • 10 gcacaopoeder
  • 30 gbakpoeder
  • 10 gfijn zout
  • 5 ggemalen kaneel

Appelbrood

Laat de rozijnen in de rum weken. Was, snijd en rasp de appels. Hak de walnoten en amandelen fijn en meng deze met de rozijnen met de appelstukjes. Meng het meel met bruine suiker, cacao, bakpoeder, zout en kaneel en het appelmengsel om een deeg te maken. Bak het deeg gedurende 45 minuten op 160 graden en laat het afkoelen. Snijd het appelbrood in kleine stukjes en rooster kort in een pan. 

Allergenen:
Noten, Glutenbevattende granen
Ingrediënten
  • 600 gtabouleh salade specialiteit
  • 1 lwater
  • 1,3 kg granaatappels

Tabouleh

Roer de tabouleh in het koude water en breng naar wens op smaak. Snijd de granaatappels en klop de pitjes eruit. Gebruik een deel voor de tabouleh en verwerk de rest tot een glei. 

Allergenen:
Glutenbevattende granen
Ingrediënten
  • 250 gverse, wilde kruiden
  • 50 mlcitrusvinaigrette

Garnering

Meng de kruiden met de ctirus-vinaigrette en zet klaar om te serveren.

Allergenen:
Mosterd
Serveertip
Leg de kruidensalade op een bord en schep de tabouleh hier op. Garneer met de granaatappelpitjes, geroosterde stukjes brood en indien gewenst, de granaatappelgelei.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen