Recepten
alle recepten

Spekbanaan

nagerecht

Spekbananen
Spekbananen
Spekbananen

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 300 mlsojasaus
  • 30 g gele curry pasta
  • 100 gpinda
  • 50 mlperenazijn
  • 800 ghalfrijpe bananen
  • 150 gbacon
  • 300 grode uien
  • 30 mlkoolzaadolie
  • 10 grode wijn

Spekbananen

Meng de sojasaus, kerriepasta, pindakaas en perenazijn tot een marinade. Schil de banenen en plaats ze een paar minuten in de marinade om te marineren. Leg de speklapjes dicht tegen elkaar. Leg de bananen erop en rol ze strak in. Schil de uien in parten, besprenkel met koolzaadolie, afblussen met rode wijn en vervolgens de resterende marinade erover verdelen. Kook de uien op laag vuur. Gril de spekbananen indirect op de barbecue. 

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Soja, Pinda, Sulfiet
Serveertip
Serveer de spekbananen samen met de gemarineerde rode uien en direct als ze van de barbecue komen.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen