Recepten
alle recepten

Schorseneren met zoete aardappel en groenten

Hoofdgerecht

Schorseneren met zoete aardappel en groenten
Schorseneren met zoete aardappel en groenten
Schorseneren met zoete aardappel en groenten

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 1,2 kgschorseneren
  • 200 gcitroenen
  • 1,2 kgzoete aardappelen
  • 50 gknoflook
  • 100 gboter
  • 350 gslagroom, langhoudbaar
  • 5 gwitte peper
  • 20 gzout
  • 10 gplatte peterselie
  • 10 gkervel
  • 30 glente-ui

Schorseneren met zoete aardappel en groenten

Boen de schorseneren goed schoon. Schil ze dan met een dunschiller in dunne repen en leg deze in citroenwater. Schil de zoete aardappel en schil deze ook in dunne repen. Schil de uien en knoflook en snipper ze fijn. Smelt boter in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de reepjes schorseneren en aardappel toe, giet de slagroom erbij en breng op smaak met peper en zout. Kook de schorseneren en aardappel beetgaar.

Hak de peterselie en kervel fijn en voeg dit toe. Was de lente-ui, snijd deze in kleine stukjes en strooi deze erover.

Allergenen:
Melk, Lactose
Ingrediënten
  • 550 geieren
  • 50 mlraapzaadolie
  • 5 gwitte peper
  • 10 gzout

Gebakken ei

Klop de eieren in een kom los. Verhit de olie in een pan en giet het geklopte ei erin, eventueel in een bakvorm. Bak het ei op laag vuur en kruid het met peper en zout.

Allergenen:
Ei
Serveertip
Draai de groenten met behulp van een lepel licht op en plaats dit in het midden van een bord. Leg het ei op de groenten.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen