Recepten
alle recepten

Rum-noten-chocolade ballen

Dessert

chocolade ballen
chocolade ballen

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 165 gwalnoten
  • 580 gmelkchocolade
  • 210 gslagroom (33% vet)
  • 50 mlStroh rum (80% Vol.)
  • 200 ghagelslag

Rum-noten-chocolade ballen

Snijd de gepelde walnoten fijn. Rasp de chocolade in een kom. Verwarm de slagroom en giet over de geraspte chocolade. Roer dit geheel tot een gladde massa. Meng vervolgens de walnoten en rum erbij het laat het afgedekt een nacht intrekken. 

Vorm de massa vervolgens tot vinger-dikke rollen. Snijd deze in stukjes van ongeveer 10 gram per stuk. Rol er vervolgens ballen van. Rol ze stevig door de hagelslag zodat de stukjes goed aan de ballen kleven. 

Goed voor ongeveer 100 chocolade ballen. 

Allergenen:
Melk, Soja, Lactose, Noten
Chefs tip
Probeer voor variatie in de kleur én smaak ook eens stukjes Ruby Chocolade van Callebaut toe te voegen of te versmelten door het rum-chocolademengsel. Verrassend resultaat gegarandeerd.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen