terug naar overzicht

Ruby chocolate

Art.nr. 17152648

Ontdek na wit, melk en puur, nu de vierde chocoladesmaak. Zonder kunstmatige toevoegingen en waanzinnig fruitig van smaak – maak kennis met Ruby. Ook wel de pink temptation: Ruby RB1 van Callebaut.

Bent u klaar voor een roze innovatie in het chocoladesegment? Ruby is de nieuwste ontdekking van de Belgische chocolatier Callebaut. En dan is de kleur nog niet eens de meest speciale eigenschap, u zult minstens zo verrast zijn door de intense, fruitig-zure smaak.

Ruby chocolade is afkomstig uit de Ruby cacaoboon. Deze groeit in de traditionele cacaoteeltgebieden van Brazilië, Ecuador en Ivoorkust. Het is niet de oorsprong of het cacaogenus dat de kwalificatie van een ruby cacaoboon bepaalt, maar wel de natuurlijke aanwezigheid van typische precursoren in de boon zelf. Enkel die precursoren kunnen de bijzondere smaak en kleur van ruby chocolade voortbrengen.

Callebaut® heeft zich verdiept in de manier om de unieke eigenschappen van de ruby boon tot leven te wekken. Door een strikte selectie en de vakkundige verwerking van de bonen kunnen ze de typische smaak en kleur van ruby chocolade creëren – zonder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken.Met Ruby RB1 biedt Callebaut voor de allereerste keer een ruby chocolade aan, opgedragen aan iedereen die zijn creativiteit de vrije loop wil laten. Ruby RB1 nodigt je uit om spannende nieuwe pairings uit te proberen in confisserie, ganaches, mousses, patisserie, etc. Enkele eerste experimenten van chefs bewezen al dat RB1 de eerste chocolade is die uitzonderlijk goed past bij bijvoorbeeld roze champagne, Kriekbier, gezouten karamel en zelfs hartige ingrediënten zoals blauwe kaas. 

ruby chocolade

Met zijn in het oog springende, catchy en sensuele kleur zal hij sprankelen in uw dessert, of patisserie. De mogelijkheden openen de deur naar nieuwe ideeën om de volgende generatie foodies en chocoladefans aan te trekken.

Na donkere, melk en witte chocolade is ruby de meest ongewone chocolade ontdekking in 80 jaar. Dit geschenk van moeder natuur verrast en betovert met een compleet nieuwe kleur-en smaakbeleving, komende van de ruby bean - zonder enige kleurstof of fruitaroma's toe te voegen.

Verlies jezelf in zijn intense fruitigheid en verse, zure toetsen. Met zijn all-round vloeibaarheid is ruby RB1 perfect geschikt voor een ruime waaier aan toepassingen, gaande van gemouleerde omhulde confisserie tot mousses en zoveel meer. Laat ruby RB1 de vonk zijn om nieuwe creativiteit aan te wakkeren.

Art.nr. 17152648     Callebaut ruby/roze chocolade callets 2,5 kilo

 

Rum-noten-chocolade ballen

chocoladerecept
chocoladerecept
chocoladerecept