Recepten
alle recepten

Rosbief met gebakken bloemkool en aardappelpuree

hoofdgerecht

rosbief
rosbief
rosbief
rosbief

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 2,5 kgrosbief
  • 20 mlumami uit helder tomatenconcentraat
  • 120 gcacaostukjes
  • 4 gpeper
  • 2 gtijm
  • 20 gzeezout
  • 5 gzeezout
  • 200 mldonkere kalfssaus

Rosbief in cacaostukjes

Verwijder de pezen, zenen en het vet van de rosbief. Halveer het vlees in de lengte en marineer met umami. Meng de cacaostukjes, peper, tijm en zout en rol de rosbief hier doorheen. Hierna in de vershoudfolie rollen en de uiteinden afbinden. Gaar het vervolgens in een waterbad op 65 °C tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 54 °C. Haal de rosbief dan uit het waterbad en laat het kort rusten.

Vervolgens de rosbief uit de folie halen en op keukenpapier uit laten lekken.

Breng dan de kalfssaus aan de kook.

Allergenen:
Selderij, Sulfiet
Ingrediënten
  • 1 kgzacht kokende aardappelen
  • 180 gboter
  • 100 gamandelschaafsel
  • 5 gzeezout

Aardappelpuree

Schil de aardappelen en kook ze in zout water. Giet het water af als de aardappelen gaar zijn, vang dit kookwater op.

Smelt boter in een pot tot het licht schuimt. Verwijder het schuim en bak de boter op laag vuur bruin en laat het door een zeef passeren. Laat de boter in een hete pan opschuimen, voeg de amandelen toe en laat ze goudbruin worden. Breng op smaak met zout. Let op: de amandelen bakken nog na in de pan en kunnen snel te donker worden.

Voeg de hete amandelboter en het water van de aardappelen in de verhouding 1:10 toe aan de aardappelen. Meng het met een vork, zodat de aardappelen licht geplet worden. Naar wens op smaak brengen met zout.

Allergenen:
Lactose, Melk, Noten
Ingrediënten
  • 1,8 kgbloemkool
  • 50 gcacaoboterpoeder
  • 10 gzeezout
  • 50 gpure chocolade couverture

Bloemkool

Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Zeef het cacaoboterpoeder in een pan en bak de bloemkool hierin goudbruin tot de roosjes beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en zet het met de pure chocolade klaar om te serveren.

Allergenen:
Soja
Serveertip
Verdeel de warme aardappelpuree op een bord. Portioneer de rosbief en leg deze midden op de puree en verdeel de bloemkoolroosjes hier omheen. Strooi wat zeezout over het vlees. Garneer met de amandelen en saus.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen