Recepten
alle recepten

Ribeye Gaucho-style

Ribeye Gaucho-style
Ribeye Gaucho-style
Ribeye Gaucho-style
Ribeye Gaucho-style
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 649,2 kJ
  • Kilocalorieën: 155,8 kcal
  • Vetten: 9,4 g
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 3,0 g
  • Koolhydraten: 3,8 g
  • ... waarvan suikers: 1,4 g
  • Eiwitten: 13,6 g
  • Zout: 1,4 g
Kok: Christoph Koscielniak

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 380 g

Ingrediënten
  • 400 gchimichurri (zie recepten)
  • 30 ggerookt paprikapoeder
  • 50 mlraapzaadolie

Gaucho marinade

Meng de chimichurri met de gerookte paprika en raapzaadolie.

Ingrediënten
  • 250 grode paprika
  • 50 ggedroogde, gevulde tomaten
  • 200 gkomkommer
  • 300 gzure room (24% vet)
  • 200 gmagere kwark (0,2 % vet)
  • 2 gwitte peper
  • 20 gzeezout vlokken

Zure room

Grill de paprika en verwijder vervolgens de schil. Zet de gedroogde tomaten in de week, pers ze goed uit en hak ze samen met de rode paprika fijn. Schil de komkommer, verwijder de pitlijsten en haal door een grove rasp.

Meng de zure room en kwark en breng ze op smaak met peper en zout.

Allergenen:
Melk, Lactose
Ingrediënten
  • 2,2 kgArgentijnse ribeye
  • 100 gknoflook
  • 20 g zeezout vlokken
  • 50 gboter

Ribeye steak

Portioneer de ribeye in steaks van circa 3 centimer dik. Bereid de steaks op een Green Egg/Kamado of in een rookoven met rookkrullen door ze circa een half uur op kamertemperatuur koud te roken. Breng de temperatuur van de Green Egg/Kamado op 500 °C. 

Snijd de knoflookbol kruislings. Leg de steaks op het grillrooster, bestrooi ze met zout, parfumeer met knoflook en sluit het deksel. Draai de steaks en besmeer met boter. Herhaal dit 2-3 keer.

Grill de steaks tot kort voor het gewenste gaarpunt en besmeer met een deel van de chimichurri. Laat de steaks hierna rusten op indirecte hitte.

Allergenen:
Melk, Lactose
Ingrediënten
  • 400 guien
  • 20 gmilde olijfolie
  • 5 gzeezout vlokken

Grill uien

Pel de ui en snijd hem in tweëen. Bestrijk de helften met olijfolie, leg ze op de grill en bestrooi met zout. Verwijder geleidelijk de afzonderlijke uienlagen uit het midden van de ui en leg ze apart. Deze kunnen gebruikt worden om te vullen met een dip of gegrilde groenten.

Chefs tip
Kijk bij onze overige recepten hoe je je eigen chimichurri maakt.
Serveertip
Serveer de ribeye in zijn geheel of snijd het vlees in plakjes. Serveer met de ui en zure room. Maak je presentatie helemaal af door het gerecht op een houten plank te serveren.