Recepten
alle recepten

Risotto alla Milanese

Hoofdgerecht

Risotto
Saffraanrisotto
Risotto

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 2 lheldere runderbouillon
  • 140 gParmezaanse kaas
  • 140 gboter
  • 150 gsjalotten
  • 8 gknoflook
  • 100 mltraditionele olijfolie
  • 500 mlrisottorijst
  • 250 mlwitte kookwijn
  • 1 gsaffraan
  • 0,4 glaurierblad

Risotto alla Milanese

Verhit de bouillon en zet het vervolgens opzij. Rasp de kaas fijn. Snijd de boter in blokjes en zet deze in de koelkast. Schil de sjalotten en de knoflook en snipper fijntjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten zonder ze te laten verkleuren. Voeg dan de risottorijst toe en laat onder af en toe roeren in 2-3 minuten glazig worden. Blus af met witte wijn en blijf ondertussen roeren.

Zodra de witte wijn verdampt is voegt u terwijl u roert de bouillon toe. Doe dit in drie etappes. Voeg in de eerste ronde de saffraan, laurierbladeren en eventueel basilicumblaadjes toe. Kook de risotto in ongeveer 18 minuten gaar en haal de pan van het vuur.

Roer de koude boterblokjes en de geraspte kaas door de risotto en breng op smaak. De risotto moet een crème-achtige, romige structuur hebben en smaakvol gekruid zijn met kaas en saffraan.

Allergenen:
Melk, Lactose, Sulfiet, Selderij
Serveertip
Risotto alla Milanese gaat heerlijk samen met gebakken garnalen en knapperige rucola of vis. De klassieke variant wordt geserveerd met kalfsvlees. Maar ook gevogelte of lam combineren goed met dit gerecht. Kortom, deze risotto kent geen creatieve grenzen. In combinatie met geroosterde of gegrilde groente zet u ook voor vegetariërs en mooi compleet gerecht op tafel.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen