Recepten
alle recepten

Quesadillas met BBQ-maïskip

snack, hoofdgerecht

quesadillas
quesadillas
quesadillas

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 1,25 kgmaïskip
  • 100 ggrote, platte perzik
  • 25 mlmilde olijfolie
  • 20 mlwhisky (40% vol.)
  • 10 gbruine rietsuiker
  • 10 mlahornsiroop
  • 5 mlketjap manis
  • 5 gchili pasta
  • 5 gzeezout

Gemarineerde maïskip

Indien maïskip uit de diepvries: laat de kip ontdooien, daarna wassen en goed laten uitlekken.

Halveer de perziken en verwijder de pit.

Meng de overige ingrediënten en giet in een ovenschaal. Voeg de perzikhelften toe en laat ze in een afgedekte schaal in de oven ca. 10 minuten op 180 °C zacht smoren. Aansluitend door elkaar mixen en hiermee de kip marineren. Laat het dan ongeveer 12 uur rusten.

Haal de kip vervolgens uit de marinade en bak op een grill of in een grillpan gedurende 15-20 minuten gaar. Het is natuurlijk belangrijk dat de kip lekker mals blijft. Snijd de kip dan in dunne plakjes.

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Soja
Ingrediënten
  • 80 gplatte peterselie
  • 25 ggepelde knoflook
  • 25 gchili pasta
  • 125 mlextra vergine olijfolie
  • 40 mlrode wijn azijn (6%)
  • 15 gcitroen
  • 5 gzeezout
  • 2 gpeper cuvée kruidenmix

Kruidenmarinade

Hak de peterselie (inclusief stengel) en de knoflook fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng naar wens op smaak.

Allergenen:
Sulfiet
Ingrediënten
  • 350 gzoete aardappel
  • 50 mlmilde olijfolie
  • 10 gzeezout
  • 150 grode ui
  • 900 gwraps
  • 500 gcheddar
  • 200 gzure room
  • 10 gbosui
  • 2 gpeper cuvée kruidenmix
  • 2 gghoa cress

Zoete aardappel en vulling

Schil de zoete aardappels, snijd ze in schijven van 5 mm dikte en marineer met de helft van de olijfolie. Bak ze op de grill of in een grillpan in ca. 5 minuten beetgaar en bestrooi met de helft van het zout.

Snijd de rode ui in grote schijven, bak ze aan in de rest van de olie en breng op smaak met de rest van het zout.

Bestrijk de tortilla’s aan een kant met de kruidenmarinade. Beleg de onderkant met een beetje cheddar kaas, sour cream, gebakken ui, zoete aardappel, gesneden stengelui en kip en verdeel de overige cheddar en wat peper erover.

Klap de tortilla dicht en grill ca. 3 minuten aan beide kanten tot de cheddar kaas gesmolten is en de tortilla goudbruin kleurt.

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Melk, Lactose, Ei, Mosterd
Serveertip
Snijd de quesadilla’s in stukjes en leg ze op een mooie houten plank. Garneer met ghoa cress.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen