Recepten
alle recepten

Pompoenpit parfaît met chocolade topping en balsamico frambozen

nagerecht

pompoenpit parfaît
pompoenpit parfaît
pompoenpit parfait

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 100 geigeel
  • 100 mlpompoenpitolie
  • 1 ggemalen vanille
  • 0,1 gzout
  • 400 mlslagroom (30% vet)
  • 80 gpompoenpitten
  • 100 mleiwit
  • 200 gsuiker

Pompoenpit parfaît

Meng het eigeel met de pompoenpitolie tot een soort mayonaise. Voeg de vanille en zout aan toe. Klop de slagroom stijf en rooster de pompoenpitten en hak ze fijn. Meng het eiwit en de suiker tot een schuimachtige massa en roer een derde hiervan onder het pompoenpitolie mengsel. Voeg dan eerst de slagroom toe en vervolgens de overgebleven schuimmassa en fijngehakte pompoenpitten.

Vul de parfaît in vormen alvorens deze te bevriezen. 

Allergenen:
Ei, Lactose, Melk
Ingrediënten
  • 70 gpoedersuiker
  • 70 gboter
  • 60 gtarwemeel (type 550)
  • 20 gcacaopoeder
  • 50 mleiwit

Chocolade topping

Meng alle ingrediënten tot een gladde massa, maar laat het niet opschuimen. Strijk de massa op een siliconenmat en maak strepen met een kam. Maak vervolgens vormen van 6x6 cm. Bak ongeveer 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. 

Allergenen:
Lactose, Melk, Glutenbevattende granen, Ei
Ingrediënten
  • 40 gsuiker
  • 20 mlbalsamicoazijn (6%)
  • 100 gframbozen

Balsamico frambozen

Laat de suiker en balsamicoazijn opkoken en vervolgens op geringe warmte tot siroop reduceren. Vul de frambozen met basamicosiroop.

Allergenen:
Sulfiet
Chefs tip
Voor een catering is het aan te raden de ijsparfait in glazen te vullen en te bevriezen. Hierdoor kun je eenvoudig en snel parfait serveren, zonder dat de ijsparfait begint te smelten.
Serveertip
Vul de ijsparfait in wekpotten en decoreer met de chocoladetopping. Doe de balsamico frambozen in een schaaltje en serveer apart erbij. Naar wens garneren met muntblaadjes en poedersuiker.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen