Recepten
alle recepten

Penne in champignonsaus

Hoofdgerecht

Penne in champignonsaus
Penne in champignonsaus

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 600 gBroccoli
  • 200 gLente-ui
  • 250 gCantharel
  • 300 gChampignon
  • 1500 mlGroentebouillon
  • 100 gUi
  • 10 gKnoflook
  • 50 mlMilde olijfolie
  • 350 gSlagroom (30% vet)
  • 80 gHeldere roux
  • 10 gZout
  • 2 gWitte peper
  • 1 kgPenne
  • 100 gCherrytomaten
  • 100 gGele cherrytomaten
  • 50 gBoter
  • 30 gRucola
  • 20 gTuinkers
  • 50 gOngezouten cashewnoten

Penne in champignonsaus

Was de broccoli en snijd in roosjes. Maak de lente-ui, cantharellen en champignons goed schoon. Halveer de lente-ui. Blancheer de groenten en paddenstoelen een voor een in de groentebouillon.

Schil de uien en knoflook, snipper ze en fruit ze in olijfolie. Giet de champignon-groentesaus erbij en laat het opkoken. Voeg de slagroom hieraan toe en bind het met heldere roux. Blijf goed doorroeren en breng het op laag vuur aan de kook. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Kook de penne, laat het uitlekken en meng met de saus. Bak tot slot de cherrytomaten in de boter, pluk de kruiden en rooster de cashewnoten. Zet alles klaar voor serveren.

Allergenen:
Melk, Lactose, Selderij, Glutenbevattende granen, Schaaldieren, Noten
Serveertip
Schep de penne met champignon-groentesaus in een diep bord en bestrooi met cashewnoten, cherrytomaten en kruiden.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen