Vers vlees bereid

Een kijkje in de keuken van onze vers vlees productie

09.05.2017

Vleesverwerking
Ruimte waar het vers vlees in ontvangst wordt genomen en direct wordt geregistreerd Vacuüm verpakt vlees in kratten Ruimte waar vacuüm verpakt vlees wordt uitgepakt voor verwerking Vlees wordt door een collega geportioneerd met behulp van een weegschaal Portioneermachine Een medewerker staat bij het vlees dat klaar ligt om in de paneermachine te gaan Vlees belegd met vulling dat gereed is om opgerold te worden Vlees ligt klaar op de machine om er reepjes van te maken Reepjes vlees direct uit de machine Collega die bij de machine staat die het gehakt maakt Collega die worsten maakt met behulp van machine Het vlees wordt met behulp van een machine vacuüm of zuurstofarm verpakt Het vlees dat in een computer geregistreerd wordt Rijen met vers vlees voordat het op de rolcontainers gezet wordt Rolcontainers met verpakte vers vlees producten Kratten die uit de vaatwasser naar de droogruimte worden getransporteerd

CHEFS CULINAR beschikt over een eigen slagerij aan huis waarin het vers vlees door onze vakexperts wordt verwerkt. Wij geven u graag een kijkje in ons productiebedrijf, om u te laten zien dat ons vers vlees echt zo speciaal is als dat we zeggen.

Dagelijks wordt het vers vlees in ontvangst genomen. Bij de ontvangst registreren en wegen we de producten voordat ze verder mogen. Onze eigen kwaliteitscontroleurs testen de producten regelmatig. Zo weten we zeker dat we alleen producten afleveren waar we zelf 100% achter staan. CHEFS CULINAR is als vleesverwerker volledig gecertificeerd volgens EG-normen.

Een deel van het vlees is vacuüm verpakt en wordt direct bij binnenkomst gescheiden van het andere vlees. Het uitpakken van dit vlees gebeurt in weer een aparte ruimte, om te voorkomen dat er bacteriën de verwerkingsruimte binnenkomen. Vervolgens gaat het vlees naar de verwerkingsruimte.

In de verwerkingsruimte portioneren we het vlees. Dit gebeurt voor een deel door onze lasergestuurde machine, de rest wordt met de hand geportioneerd. Dit doen we omdat het voor sommige producten beter is om ze niet machinaal te versnijden en dat we op deze manier maatwerk voor onze klanten kunnen leveren. Het juiste gewicht en/of formaat wordt dan handmatig geportioneerd. 

Na het portioneren wordt het indien gewenst gepaneerd, gemarineerd, gekruid of gevuld. Ook dit gebeurt gedeeltelijk machinaal en gedeeltelijk met de hand. De producten als paneermeel, marinade etc. die we hiervoor gebruiken worden opgeslagen in een aparte ruimte.

Poulet, reepjes, gehakt en worst worden machinaal geproduceerd. Ons gevogelte verwerken we in een aparte ruimte om ervoor te zorgen dat het niet in aanraking komt met ander vlees.

Nadat het vlees verwerkt is naar de wens van de klant, is het klaar om te verpakken. Om het vlees zo vers mogelijk te houden verpakken wij het vlees vacuüm of in een zuurstofarme verpakking.

Hierna registreren we het vlees opnieuw en voorzien we het van een sticker met klantspecifieke informatie. Het is dan gereed zodat orderpickers het klaar kunnen zetten op rolcontainers. In de tussentijd wordt ons vlees niet opgeslagen in de diepvries. Bij ons is vers echt vers!

Het vers vlees wordt vervoerd in kratten die steeds worden hergebruikt. Voordat deze opnieuw gebruiken worden gaan ze naar onze speciale wasserette. Zodra de kratten droog zijn komen ze weer terecht in de ontvangstruimte en daar begint het proces weer van voren af aan.

Om onze klanten op een juiste manier te kunnen adviseren over ons vers vlees hebben wij een vers vlees specialist in huis. Deze specialist geeft onze klanten advies op maat over alles wat met ons vers vlees te maken heeft. Neem dan gerust contact met onze expert Erich Greis op, hij komt graag bij u langs om het vlees voor u te bereiden zodat u de smaak van ons kwaliteitsvlees kunt proeven.

Vers vlees specialist

Erich Greis

Onze vers vlees specialist Erich Greis helpt u graag verder met al uw vragen over het vers vlees van CHEFS CULINAR.

Tel.: +31 (0)24 7119801
Vers vlees gesneden op bord

Het vers vlees van CHEFS CULINAR

Lekker, gezond en echt vers