Roze en witte bloemen

Valentijnsdag

12.02.2019

romantisch gerecht
Valentijns cocktail Valentijns sandwich Dessert met yoghurt, rood fruit en chia zaad Koffie met hartje Valentijns koekjes Spaghetti in hart-vorm Hartjesbrood met jam Taart met bloemen

Love is in the air! 14 februari is de dag van de liefde. Hoe maak jij Valentijnsdag voor jouw gasten extra speciaal?

 

Je hoeft niet direct een heel menu samen te stellen, de decoratie is op deze dag net zo belangrijk. Hierbij kun je denken aan rozenblaadjes op tafel, mooie kaarsen, bloemen en bijpassende muziek. Maar vergeet ook de opmaak van je gerechten niet. Met wat eenvoudige aanpassingen creëer jij een romantische sfeer op het bord.

Rode bieten

Rood

Gebruik de kleur van de liefde in je gerechten of als garnering. Met rood fruit zoals aardbeien, frambozen en rode bessen zit je altijd goed. Maar denk ook aan rabarber en rode bietjes.

Pizza in hartvorm

Hartjes

Vrijwel ieder gerecht is in een hart-vorm te gieten. Maak hartjes met je ingrediënten, garnering of de vorm van je servies. Wees creatief!

Freakshake aardbei

Zoet

Koekjes, taartjes, chocolade… zoete lekkernijen mogen niet ontbreken in een Valentijnsmenu. Verwerk je zoete ingrediënten in je gerechten of maak de lekkerste desserts, hapjes of tussendoortjes.

Salade met bloemen

Bloemen

Niet alleen in een vaas op tafel doen bloemen het goed, maar verwerk ook eens eetbare bloemen in je gerechten. Verrassend, fleurig en lekker!