Veganistische hapjes op schaal

Terrasweer!

05.04.2018

Gerechten op tafel
Veganistische hapjes in een schaal Hamburger met friet Frisse drankjes op terras Mensen op terras met eten

Het belooft een prachtig weekend te worden met volop zon. Dat betekent dat mensen er weer veel op uit trekken om de fijne zonnestralen zoveel mogelijk op te vangen. Tijd dus om uw terras weer uit zijn winterslaap te halen. Zo zorgt u dat uw terras zomerproof is.

 

Natuurlijk verdienen uitstraling en sfeer de nodige aandacht; met goed gekozen kleuren en meubilair creëert u de juiste beleving voor uw gasten. Maar denk ook goed na over het aanbod op uw menukaart, zijn de gerechten nog wel van deze tijd? En misschien net zo belangrijk is de presentatie van uw gerechten. Waarmee kunt u zich onderscheiden en meer omzet genereren?

 

Huisgemaakt

Met steeds meer vraag naar gezond en ambachtelijk eten wordt dit ook een trend op het terras. Hapjes van vlees en vis zullen altijd populair blijven, maar er komt steeds meer aandacht voor groenten. Vegan is een echte trend dit jaar, die ook op het terras een rol gaat spelen. Zet daarom zeker frisse, gezonde gerechten en tussendoortjes op het menu. En wat te denken van heerlijke verfrissende smoothies of huisgemaakte ijsthee?

Zorg voor een overzichtelijke menukaart en zorg dat gasten niet teveel keuze hebben. Ga voor circa zes voor-, hoofd- en nagerechten.

 

Het oog wil ook wat

Natuurlijk wilt u dat uw gerechten van het bord af spatten, of u het nu binnen of buiten serveert. Houdt u dan rekening met de grotere afstand die medewerkers moeten lopen naar de tafel en dat terrastafels vaak kleiner in omvang zijn. U kunt het beste gebruik maken van één stevig, niet te zwaar bord/plank, waarop u het eten inclusief garnituren, serveert. Daarnaast zijn de zon en wind factoren die u in gedachten moet houden bij het samenstellen van uw menukaart. Te lichte garnituren kunnen van het bord waaien of ingrediënten kunnen uitdrogen of verkleuren.  

 

Laat zien wat u te bieden heeft!

Zet bijvoorbeeld een schaal met ijs en daarop oesters op uw terras, of maak een opvallend terraskaartje met een aantal hardlopers. Voor de echte terrasbeleving brengt u de keuken naar buiten. Plaats bij goed weer een barbecue of buitenkeuken op uw terras en bereid het eten in het zicht van uw gasten. De lekkere geur vanaf uw terras kan tevens nieuwe gasten aantrekken.

 

Service en comfort

Houdt uw gasten langer op het terras door het ze extra comfortabel te maken. Maak gebruik van verwarmde stoelkussens en gezellige LED-sfeerverlichting, zodat men ook tijdens de koele avonden er niet aan denkt om naar huis te gaan. Zet menukaarthouders met usb-lader neer. Of laat gasten zelf hun bestelling doorgeven via hun smartphone, hierdoor kunt u effectiever en sneller werken. En misschien wel het allerbelangrijkste: zorg dat uw personeel het visitekaartje van uw zaak is. Ontvang gasten vlot en vriendelijk, neem tijd voor ze en zorg voor een snelle afhandeling als ze willen vertrekken. Hiermee zult u echt scoren!

Bekijk ook onze tips