cranberries

Superfruit: cranberries!

20.10.2017

cranberries
Eendenborst met cranberrysaus Salade met ganzenborst en cranberries Pannenkoek met cranberrysaus Yoghurt met vijgen en cranberries Risotto met cranberries Cranberries

Cranberries zien we in deze tijd van het jaar veel terug, het zijn heerlijke smaakmakers bij gerechten met wild- en gevogelte. Verse cranberries zijn het gezondst, hoewel we ze vaak verwerkt zien als chutney, saus of jam. De bessen worden hiervoor vaak gekookt, waardoor een mildere, zurige smaak ontstaat. Daarnaast wordt ook de gedroogde variant regelmatig gebruikt, veelal in yoghurt of salades.

 

Supergezond!

Wist u dat de cranberry in de top 10 staat van gezonde fruitsoorten? De kleine, rode bessen zijn rijk aan vitamine C, hebben hoge concentraties antioxidanten, mineralen en vitamines, waardoor het een goede werking heeft op hart en bloedvaten. En ze hebben nog meer te bieden: ze voorkomen dat bacteriën aan de tanden hechten, dus cariës krijgt geen kans meer. Men zegt tevens dat cranberries ook helpen tegen vermoeidheid en dus een geheime anti-aging werking hebben!

 

Genoeg redenen dus om dit superfruit te gebruiken in uw gerechten. Wij geven u wat inspiratietips!