smoothie bowl

Een kleurrijke vitaminebom

09.01.2018

smoothie bowl
Matcha green tea smoothie bowl Acai bessen smoothie bowl Groene smoothie bowl Bosvruchten smoothie bowl

Smoothies zijn perfect als ontbijt, lunch of tussendoortje. De vitaminebommen stralen dan ook op veel menukaarten. De smoothie laat zich ook steeds vaker zien in een nieuw jasje: de smoothie bowl. Een trend die is overgewaaid uit de Verenigde Staten en oorspronkelijk vooral geliefd door fans van Clean Eating en veganisten.

 

In tegenstelling tot de vloeibare variant, is hier een lepel voor nodig. De powerbowl bestaat eigenlijk uit twee delen: een dikke smoothie en heerlijke toppings. En natuurlijk helemaal naar eigen keuze in te vullen. Het belangrijkste is dat het fruitig en lekker is. U kunt uw fantasie er helemaal op los laten, maar veelgebruikte ingrediënten zijn bessen, ananas, spinazie, mango en avocado.

 

Een smoothie bowl in vier stappen
 
Stap 1

Mix verschillende soorten fruit en groenten in de blender tot een glad mengsel. Het lekkerst wordt de smoothie natuurlijk met producten uit het seizoen. Hierdoor kunt u steeds nieuwe creaties aanbieden.

 

Stap 2

Om het romige karakter te creëren waar de smoothie bowls bekend om staan, wordt er vloeistof en bindmiddel toegevoegd. Probeer uit welke smaak het best past: denk aan amandelmelk, kokosmelk of yoghurt. Havermout, chiazaad en dergelijke zorgen voor de binding. Roer dit er naar wens door of nog even kort mixen.

 

Stap 3

Sommigen vinden het lekker als de smoothie bowl wat zoeter is. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld agavesiroop of amandelcrème gebruiken. Natuurlijk kunt u ook wat suiker of andere siropen toevoegen. Mix de massa opnieuw en schenk het vervolgens in een schaal.

 

Stap 4

Tot slot het leukste van de bowl; het versieren. De toppings zorgen voor de echte finishing touch. Samen zorgen de romige smoothie en de fruitige of knapperige toppings voor een ware smaakbelevenis. Açai bessen, chiazaad, dadels, banaan of zelfs geraspte kokos of geroosterde noten – versier de bowl naar eigen wens en smaak en klaar is de smoothie bowl!

 

Serveertips

Wij geven een aantal verrassende serveersuggesties (zie afbeeldingen):

  • Matcha green tea smoothie bowl
  • Acai bessen smoothie bowl
  • Groene smoothie bowl
  • Bosvruchten smoothie bowl