Gerecht met eend

Steel de show met deze smakelijke kerstcreaties

12.12.2017

Kerstburger
Feestdagenburger Groene strudel Kerst bbq IJskoude stol

Bent u op zoek naar opvallende, feestelijke receptideeën, waarmee u uw gasten culinair kunt verrassen? Dan kunnen wij u helpen! Wat dacht u van een feestdagenburger of een heuse Kerst bbq? En heeft u al eens gehoord van een groene kerststrudel? Kijkt u gerust eens naar de volgende gerechten voor smakelijke kerstideeën.

 

Juist met Kerstmis verheugen uw gasten zich op de speciale geluksmomenten die hen even buiten het alledaagse vervoeren. Natuurlijk mogen de klassiekers zoals eend, gans of een stol niet ontbreken. Maar wij doen er graag een schepje bovenop en geven de traditionele gerechten een nieuwe look. We hebben enkele hedendaagse receptsuggesties v oor u, laat u inspireren!

 

Feestdagenburger

Een burger met de Kerst? Waarom niet! Maak een knoedelbroodje door een “deeg” te vormen van Kaiser broodjes, tarwemeel, volle melk, ei, boter, ui, peterselie, gekookte kastanjes en rode peper. Bestrijk het broodje met sinaasappelmarmelade, leg hierop een zelfgemaakte burger van ganzenvlees en garneer met rode kool.

 

Groene kerststrudel

Ook een vegetarische Kerst kan overheerlijk zijn. Maak een strudel met een vulling van verse wintergroenten zoals rode kool, savooikool, rode ui, knoflook, prei en gember. Breng op smaak met kruiden als kaneel, currypoeder, wit sesamzaad en zout. Serveer de kerststrudel op een laagje champignonsaus.

 

Kerst bbq

Gebruik voor de bbq stukken eend. Maak een marinade van bijvoorbeeld banaansjalotten, knoflook, pruim, honing, sherry en tomatenpuree. Voeg wat mosterdpoeder en paprikapoeder toe en laat met steranijs inkoken. Bestrijk de eend royaal met de marinade en enkele uren op kamertemperatuur in laten trekken. Hierna circa 3 uur op 150 °C in de oven garen en tot slot grillen op een houtskoolgrill. Op deze manier ontstaat een heel bijzonder aroma. Maak het gerecht af met gestoofde koolraap, mosterdaugurken en aardappelpuree.

 

IJskoude stol

Hoe maakt u de traditionele stol nou speciaal? Maak de stol in plaats van gistdeeg eens van een zelfgemaakte, romige ijs. Uiteraard gevuld met rum rozijnen en voor het serveren even bestrooien met cacaopoeder en poedersuiker. Een crunch van kruidkoek maakt het dessert helemaal compleet.