wellness, vrouw met komkommer

Eet je mooi!

07.09.2017

vis
Wie mooi wil zijn hoeft niet te lijden
 

Heeft u nog een ontspannende vakantie tegoed of is uw vakantie alweer een vage herinnering? 

Om te ontspannen en de stress van alledag achter u te laten hoeft de weg niet direct naar een wellnesscentrum te leiden. Met de juiste voeding zorgt u voor een innerlijke wellnesskuur. De sleutel tot een stralende teint, glanzend haar en sterke nagels vindt u namelijk ook in bepaalde voedingsmiddelen. 

An apple a day…
… keeps the doctor away! In deze oeroude Engelse wijsheid schuilt een waarheid: appels bevatten veel belangrijke vitamines en mineralen, die vrije radicalen onschadelijk kunnen maken. Vrije radicalen zijn zuurstofrijke moleculen die schade aan kunnen brengen aan onze gezonde lichaamscellen, en ontstaan door stress, uv-straling, alcohol en tabak. Dit heeft natuurlijk grote effecten op onze huid. Wat een geluk, dat appels dit tegen kunnen werken.

In een notendop
Noten, vooral walnoten, bevatten veel vitamine E. Dit biedt bescherming voor lichaamscellen, remt het verouderingsproces, voorkomt pigmentvlekken en versterkt het bindweefsel. Vitamine E zit ook in andere voedingsmiddelen, zoals avocado’s, havermout, zonnebloempitten en plantaardige oliën.

Oranje boven
Wortels zijn veel meer dan alleen het lievelingskostje van konijnen en staan in het beste geval regelmatig op het menu. Ze bevatten namelijk veel bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet tot vitamine A en de huideigen zonbescherming ondersteunt. Het gaat de vrije radicalen tegen die door uv-straling ontstaan. Andere topleveranciers van bètacaroteen zijn broccoli, paprika, zoete aardappel, spinazie en pompoen.

Mooi uit zee
Vette vis zoals zalm, makreel, tonijn en haring zitten vol meervoudig onverzadigde vetzuren. Die kan ons lichaam niet zelf aanmaken, terwijl ze zo belangrijk voor ons zijn. Naast dat ze onze stofwisseling stimuleren, houden ze ook onze huid elastisch. En dat betekent: geen rimpels! Sommige vissoorten, met name haring en zalm, zijn daarnaast ook rijk aan biotine: deze zogenaamde ‘schoonheidsvitamine’ zorgt voor sterke nagels, een mooie huid en gezond haar.

Schoonheid in een peulenschilletje
Zink geeft u een echte schoonheidsboost. Het stimuleert de stofwisseling, zorgt voor een mooie huid en laat ons haar glanzen. Zink komt voornamelijk voor in peulvruchten zoals erwten, linzen en bonen. Daarnaast ondersteunt zink ook het herstellen van de huid, het heeft namelijk een positieve werking op de genezing van wonden.