Recepten
alle recepten

Mediterrane flammkuchen

Mediterrane flammkuchen
Mediterrane flammkuchen
Mediterrane flammkuchen
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 3671 kJ
  • Kilocalorieën: 879 kcal
  • Vetten: 48,4 g
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 0,5 g
  • Koolhydraten: 79,4 g
  • ... waarvan suikers: 6,4 g
  • Eiwitten: 28,7 g
  • Zout: 1,0 g
Kok: Christoph Koscielniak

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 370 g

Ingrediënten
  • 250 gui
  • 10 gknoflook
  • 300 gbosui
  • 50 ggroene peper
  • 300 gbacon plakken
  • 250 ggrana padano
  • 1,5 kgflammkuchendeeg
  • 800 gcrème fraîche
  • 150 gcherry tomaten
  • 100 gzwarte olijven
  • 10 gbladpeterselie

Mediterrane flammkuchen

Verwarm de oven voor op 250 °C. Schil de uien, pel de knoflook en snijd ze in kleine blokjes. Was de bosui en pepers en snijd deze in ringen. Snijd bacon in reepjes en rasp de grana padano.

Rol het flammkuchendeeg uit naar gewenste dikte en bestrijk het deeg gelijkmatig met de crème fraîche. Laat ca. 1 cm van de rand vrij. Strooi vervolgens de grana padano erop en verdeel de uien en knoflook erover. Beleg dan met bacon, peper, gehalveerde cherrytomaten en olijven. Bak de flammkuchen in de oven gaar tot hij goudgeel kleurt. Garneer met bladpeterselie en bosui. 

Allergenen:
Ei, Glutenbevattende granen, Melk, Lactose
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen