Recepten
alle recepten

Hotdog op het menu

Snacks

hotdog op het menu
hotdog dressing
hotdog saus
hotdog menu
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 1152,0
  • Kilocalorieën: 275,0
  • Vetten: 8,0
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 0,1
  • Koolhydraten: 41,8
  • ... waarvan suikers: 10,3
  • Eiwitten: 6,7
  • Zout: 1,0
Kok: Unilever Food Solution

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte:

Ingrediënten
  • 250 gmaïskorrels
  • 200 mlkookroom
  • 5 gfijn zeezout

Topping van maïscrème

Doe alle ingrediënten in een pan en verhit tot de maïs zacht geworden is. Houd eventueel wat maïskorrels apart om later als garnering te gebruiken. Pureer vervolgens de gekookte maïs, haal indien nodig door een grove zeef en breng op smaak met extra zout en peper. 

Allergenen:
Lactose, Melk
Ingrediënten
  • 500 gwijnzuurkool
  • 50 mlkrabbouillon
  • 10 gsuiker

Zuurkool topping

Was de zuurkool zodat het zuur verloren gaat. Meng vervolgens met de bouillon en verwarm in een sauspannetje. Breng op smaak met suiker. 

Allergenen:
Schaaldieren
Ingrediënten
  • 550 gtrostomaten
  • 60 grode ui
  • 10 mlmilde olijfolie
  • 90 gcitroenen
  • 150 gsinaasappelen
  • 125 mlwitte balsamico azijn
  • 50 gsuiker
  • 5 gzatar kruiden
  • 5 gfijn zeezout
  • 1 gchili pasta
  • 1 ggember pasta

Tomaat-ui topping

Blacheer de tomaten, schil ze en snijdt in kleine blokjes. Schil de uit, snijd in kleine blokjes en bak beiden aan in een pan met olie. Fileer de citroen en sinaasappelpartjes en knijp de rest van de vruchten uit. Voeg dit alles toe aan de pan met tomaat en ui en kook tot de chutney dik geworden is. Om langer te bewaren slaat u de het op een luchtdichte wekpot. 

Allergenen:
Sesamzaad
Ingrediënten
  • 400 ghotdog broodjes (diepvries)

Hotdog

Verwarm de hotdogworsten in een pan met water en een beetje zout. Snijd intussen de hotdogsandwiches open, maar snijdt ze niet helemaal door om te zorgen dat ze bij elkaar blijven. Warm de broodjes vlak voor het serveren op.

Allergenen:
Glutenbevattende granen
Chefs tip
Andere heerlijke toppings: Gekaramelliseerde ananas, kimchi, maïskolf, zoute popcorn, gesmolten kaas, rode ui, gefrituurde uienringen, knapperige aardappelchips, geroosterde ui, feta, rauwkost zoals wortel of kool, dressings zoals 1000 islands, mayonaise, ketchup, mosterd, cocktailsaus, knoflooksaus of hollandaise: verfijn met wasaqbi, chili, kerrie, mosterd etc.
Serveertip
Open het hete hotdog broodje, voeg de salade toe en leg de worst daarop. Gaarneer daarna met saus en topping(s) naar keuze.