Recepten
alle recepten

Gnocchetti met asperge en rabarber

Hoofdgerecht

Pasta rabarber
Gnoccheti
Gnoccheti
pasta met asperge en rabarber
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 2921,0
  • Kilocalorieën: 693,0
  • Vetten: 21,1
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 0,0
  • Koolhydraten: 97,7
  • ... waarvan suikers: 7,5
  • Eiwitten: 28,9
  • Zout: 1,1
Kok: René Ludwig

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 470

Ingrediënten
  • 500 gwitte asperge
  • 500 ggroene asperge
  • 1,5 kggnocchetti
  • 300 ggebraden achterham
  • 500 mlmilde olijfolie
  • 5 gzeezout
  • 5 gdragon
  • 50 gparmezaan
  • 2 ggemalen peper

Groente & pasta

Schil de witte asperges en snijd ze in stukjes. Leg de schillen op zij om voor de asperge-bouillon te gebruiken. Snijd van de groene asperges de uiteinden af en snijd ze vervolgens in grote stukken. 

Kook de gnocchetti in licht gezouten water gedurende ongeveer 4 minuten al dente. 

Snijd de ham in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak de witte en groene asperges in olie al dente, voeg de ham toe en breng op smaak met een beetje zout. Haal de pasta met een zeef uit het kookwater en voeg toe aan de saus. Voeg wat pastawater toe en roer er fijngehakte dragon onderdoor. 

Zet parmezaanse kaas en gemalen peper klaar voor het serveren. 

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Ei, Melk, Lactose
Ingrediënten
  • 350 grabarber
  • 75 mlwitte wijn om te koken
  • 75 ml rabarber fond
  • 50 mlsuiker
  • 20 mlgrenadine siroop
  • 10 mlcitroensap

Rabarber

Schil de rabarber en snijd in gelijke stukken. Kook de witte wijn met suiker, grenadine en citroensap. Voeg de stukjes rabarber toe en laat 2-3 minuten sudderen. De stukjes rabarber moeten beetgaar zijn. Haal de rabarber vervolgens uit het vocht. 

Allergenen:
Sulfiet
Ingrediënten
  • 260 gaspergeschillen
  • 1,1 lwater
  • 10 mlcitroensap
  • 3 gsuiker
  • 5 gzout

Asperge-bouillon

Leg de aspergeschillen in een pan en bedek met koud water. Breng aan de kook en verwijder het troubele schuim bovenop met een schuimspaan. Breng op smaak met citroensap, suiker en zout uit de molen. Laat de aspergeschillen ongeveer 30 minuten in de bouillon liggen. Haar de bouillon vervolgens door een fijne zeef of doek. 

Ingrediënten
  • 450 grabarber
  • 55 gsuiker
  • 1,11 lwater

Rabarber-bouillon

Snijd de rabarber in kleine stukjes. Kook met suiker en water en laat ongeveer 1 uur afgedekt staan. Giet vervolgens de rabaraberfond door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. 

Ingrediënten
  • 200 grabarber sap (bovenstaand recept)
  • 200 mlasperge bouillon
  • 200 gslagroom (30% vet)
  • 5 gzeezout
  • 50 gparmezaan (32% vet)

Rabarber-asperge saus

Vermeng voor de saus de helft van de rabarber-bouillon van hierboven met de asperge-bouillon en de room. Breng aan de kook en breng op smaak met zout en een beetje parmezaanse kaas. 

Allergenen:
Lactose, Melk
Serveertip
Leg de pasta met de asperges en ham op het bord, schep de rabarberstoof erdoorheen. Rasp de parmezaan erover, maal de peper en garneer met dragonblaadjes naar wens.