Recepten
alle recepten

Gevulde pompoen

hoofdgerecht

barbecue pompoen

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 600 gkrieltjes
  • 20 gknoflook
  • 250 gsjalotten
  • 1,8 kglamsschouder
  • 1,2 kgHakkaido-pompoen
  • 20 gzeezout
  • 10 gpeperkorrels
  • 20 grozemarijn
  • 10 gfijn zeezout
  • 50 ggrove mosterd
  • 30 gcurrypasta

BBQ pompoen

Was en schil de krieltjes, knoflook en sjalotten. Versnipper de sjalot en de knoflook en snijd de krieltjes in kleine stukjes. Snijd de lamsschouder in blokjes van ongeveer 3x3 cm. Snijd de deksel van de pompoen en schraap de zaadjes eruit. Breng de pompoen van binnen op smaak met peper en zout. 

Prik de lamsschouder aan een spies en rooster deze rondom gaar. Haal vervolgens van de spies af en mix met de krieltjes, rozemarijn, knoflook, sjalotten, zeezout, mosterd en currypasta. Doe alle ingrediënten in de pompoen en dek deze af met de bovenkant erop. Doe de pompoen in een schaal en rook ongeveer 90 minuten op matig vuur. 

Allergenen:
Mosterd, Sulfiet, Sesamzaad
Serveertip
Serveer de pompoen heel en garneer met rozemarijntwijgen naar smaak. Bij een BBQbuffet kun je de gevulde pompoen eventueel al voor de gasten portioneren.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen