Recepten
alle recepten

Gevulde honingvijgen

nagerecht

gevulde honingvijgen
gevulde vijgen
gevulde vijg

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 300 mlsinaasappelsap 100%
  • 100 gvloeibare honing
  • 400 ggedroogde vijgen
  • 50 gpistachenoten
  • 50 ggedroogde abrikozen
  • 40 gwit sesamzaad

Gevulde honingvijgen

Verhit het sinaasappelsap met 2/3e van de honing langzaam in een pan. Voeg de vijgen toe en laat zachtjes koken. Hierna het geheel af laten koelen. Verwarm de oven voor op 160 °C. 

2/3e van de pistachenoten, abrikozen en het sesamzaad vermengen met de overgebleven honing. Haal de vijgen uit de pan en snijd de bovenkant voorzichtig in. Druk met een vinger een kleine holte in de vijg en vul deze met één theelepel van de pistachevulling. Druk de vijgen weer dicht, leg ze in een ovenschaal en schenk een deel van de kookvloeistof erover. Verwarm de vijgen ca. 15 minuten in de oven.

Hak de rest van de pistachenoten fijn.

Allergenen:
Noten, Sulfiet, Sesamzaad
Ingrediënten
  • 100 geierdooier
  • 100 gsuiker
  • 1 ggemalen vanille
  • 1 ggemalen kaneel
  • 400 g ricotta (50% vet)
  • 200 gslagroom (33% slagroom)

Ricotta-ijs-parfaît

Klop de eierdooiers, suiker, vanille en het kaneel au-bain-marie tot een schuimige massa. Laat het eimengsel afkoelen en vermeng het met de ricotta.

Klop de slagroom stijf en meng deze met het ei-ricotta mengsel. Giet het mengsel in siliconen vormen en zet in de vriezer.

Allergenen:
Ei, Melk, Lactose
Serveertip
Haal de ijs parfait uit de vorm en leg in het midden op een bord. Zet een gevulde vijg op de parfait. Garneer met aalbessen en munt en strooi de gehakte pistachenoten erover. Nappeer met een klein beetje van de vijgen-kookvloeistof.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen