Recepten
alle recepten

Gevulde crêpes met gerookte zalm

voorgerecht

crêpes met gerookte zalm
gevulde crepes
crepes met zalm

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 60 gtarwemeel (type 405)
  • 150 mlvolle melk (3,5% vet)
  • 2 gbakkerszout
  • 60 gei
  • 20 gboter

Crêpedeeg

Mix het meel, melk, zout en ei tot een glad mengsel. Giet het mengsel in een kom, dek af en zet het circa 30 minuten in de koeling. Smelt boter in een pan en zet klaar voor het maken van de crêpes. Giet een beetje boter in een hete pan en schenk het deegmengsel erin. Hierbij moet alleen een hele dunne laag aan de bodem van de pan hechten. Bak de crêpe tot deze goudgeel is en draai om. Laat de gebakken crêpes afkoelen.

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Melk, Lactose, Ei
Ingrediënten
  • 10 gbieslook
  • 80 ggerookte zalm
  • 50 gcitroenen
  • 70 gcrème-fraîche
  • 0,5 g bakkerszout
  • 0,2 ggemalen, witte peper

Gerookte zalm en citroen-crème fraîche

Blancheer de bieslook kort en laat schrikken in ijswater. Met keukenpapier droogdeppen. Snijd de gerookte zalm in grove stukken. Was de citroen en rasp de schil. Vervolgens de citroen halveren en persen. Meng de crème fraîche met het citroensap en de citroenrasp en breng op smaak met peper en zout.

Steek een cirkelvorm uit de afgekoelde crêpes. Beleg de crêpes met een halve theelepel gerookte zalm en crème fraîche. Vouw de randen van de crêpe tot een buideltje en bind samen met een bieslookstengel. Zet de crêpes vervolgens in de koeling.

Allergenen:
Vis, Lactose, Melk
Serveertip
Vul een klein glas met een laagje citroen-crème-fraîche en leg de gevulde crêpe hierop.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen