Recepten
alle recepten

Geschroeide skrei, baharat, kalamansi en enoki paddenstoelen

skrei

Bereidingswijze

  1. Portioneer de kabeljauwfilet in gelijke stukken.
  2. Breng op smaak met peper zout en olijfolie.
  3. Stoom de stukken nu op 70c stoom gedurende +/- 4 minuten (de vis moet glazig blijven).
  4. Maak met een dunschiller (of mandoline) linten van de bospeen (gebruik paarse en gele wortel voor mooie kleuren).
  5. Pluk de salty fingers en snijd de onderkant van de enoki paddestoelen af.
  6. Pak nu een gasbrander en brand de stukken vis mooi gelijk af, garneer af met wat fleur de sel.
  7. Maak een vinaigrette van 1 deel kalamansi sap, 1 deel sushi azijn  en 4 delen olijfolie.
  8. Meng de groentes met de vinaigrette en dresseer op de kabeljauw samen met wat hollandse garnalen.
  9. Maak af met wat baharatmayo en geraspte limoen. 
Chefs tip
Heerlijk als tussen- of hoofdgerecht.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen