Recepten
alle recepten

Gerookte zalmrol

hoofdgerecht

zalmrol gerookt
zalmrol gerookt
zalmrol gerookt
zalmrol van de bbq
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 1283,0
  • Kilocalorieën: 308,0
  • Vetten: 15,4
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 0,6
  • Koolhydraten: 4,7
  • ... waarvan suikers: 1,8
  • Eiwitten: 27,9
  • Zout: 1,4
Kok: Christoph Koscielniak, CHEFS CULINAR

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: / Portiegrootte:

Ingrediënten
  • 1,4 kgzalmfilet op de huid
  • 350 gvenkel
  • 20 gknoflook
  • 50 rode snijbiet
  • 100 gprei
  • 10 gfijn zeezout
  • 5 gzwarte peper
  • 100 gcamembert
  • 100 mlcalvados (Cognac)

Zalmrol gerookt

Maak de zalmfilet schoon door de schubben en het bot te verwijderen. Was vervolgens de venkel en snijd in dunne reepjes. Pel de knoflook en versnipper de tenen. Maak ook de babygember en prei schoon en snijd ook in dunne plakken en reepjes. Wrijf de zalmfilet aan de vleeskant in met knoflook, peper en zout. Beleg deze vervolgens met camembert, de venkel en snijbiet en rol de zalm dicht over de korte kant. Bind de verkregen rol strak dicht met keukendraad. De zalmrol gaar je in ongeveer 20 minuten indirect op de roker in een rookkast bij ong 150 graden. Gril de rol daarna op open vuur tot de schil kanpperig is. Flambeer om het af te maken het pakket met calvados.

Allergenen:
Vis, Melk
Ingrediënten
  • 150 mlmayonaise
  • 50 mlketchup
  • 10 gmierikswortel
  • 20 mlcalvados (Cognac)
  • 2 gfijn zeezout
  • 2 ggemalen zwarte peper
  • 2 ggemalen cayenne peper

Cocktailsaus

Vermeng mayonaise, ketchup, mierikswortel en calvados tot een gladde saus en breng het mengsel op smaak met peper, zout en cayenne peper. 

Allergenen:
Ei, Lactose, Selderij, Sulfiet, Vis, Melk
Chefs tip
In stukken gesneden is de zalmrol ook een prachtige toevoeging op een groene salade.
Serveertip
Snijd de zalm in brede stukken en bestrooi eventueel met wilde kruiden als garnering.