Recepten
alle recepten

Gegrilde papaya met amandelmelk-rijst-ijs

Gegrilde papaya
Gegrilde papaya met ijs
Gegrilde papaya
Gegrilde papaya met ijs
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 1024 kJ
  • Kilocalorieën: 244 kcal
  • Vetten: 8,4 g
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 0,3 g
  • Koolhydraten: 37,0 g
  • ... waarvan suikers: 23,6 g
  • Eiwitten: 4,5 g
  • Zout: 0,0 g
Kok: Christoph Koscielniak

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 205 g

Ingrediënten
  • 600 mlamandelmelk
  • 200 gdessertrijst
  • 2 ggemalen vanille
  • 100 gcitroenen
  • 50 gsuiker
  • 50 gvloeibaar eigeel
  • 100 gslagroom

Amandelmelk-rijst-ijs

Breng de amandelmelk aan de kook. Voeg de dessertrijst, gemalen vanille, citroenschil en suiker toe. Laat het op laag vuur garen tot de rijst zacht is. Vervolgens af laten koelen tot 86 °C en met een liason van eigeel en slagroom vermengen. Zet het vervolgens in de diepvries.

Allergenen:
Ei, Melk, Lactose, Noten
Ingrediënten
  • 100 gcitrus-suiker (zie basis recepten)
  • 1,2 kgpapayas
  • 20 gmunt
  • 50 ggehakte amandelen

Gegrilde papaya

Maak de citrussuiker volgens het basis recept. Schil de papaya en verwijder het klokhuis. Snijd de papaya in plakken en bestrooi rijkelijk met de citrussuiker. Grill de papaya dan aan beide zijden in een smoker. Rooster de gehakte amandelen droog en pluk de muntbladeren.

Allergenen:
Noten
Serveertip
Leg een plak gegrilde papaya op een bord en schep een bolletje amandelmelk-rijst-ijs erboven op. Decoreer met gehakte amandel en munt.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen