Recepten
alle recepten

Gegrilde groentesticks

Groentesticks
Groentesticks
Groentesticks op grill
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 473 kJ
  • Kilocalorieën: 113 kcal
  • Vetten: 3,3 g
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 0,3 g
  • Koolhydraten: 17,1 g
  • ... waarvan suikers: 11,2 g
  • Eiwitten: 3,4 g
  • Zout: 2,0 g
Kok: Christoph Koscielniak

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 160 g

Ingrediënten
  • 600 gpastinaak
  • 600 gpeterseliewortel
  • 600 gpaarse wortel
  • 2 ggemalen vanillestokjes
  • 20 mlsinaasappelolie
  • 20 gbruine rietsuiker
  • 20 gzeezout
  • 50 ggrove mosterd

Gegrilde groentesticks

Was de groenten goed schoon en snijd ze in frietvorm. Meng de vanille, sinaasappelolie, rietsuiker, zout en mosterd tot een glad geheel. Leg de groenten in de marinade in een sous vide zak en laat het een nacht in de koeling intrekken. Hierna vacumeren en bij 85 °C in een waterbad laten garen tot ze knapperig zijn. Haal vervolgens de groenten uit de zak en vang de marinade op. Rook en grill de voorgekookte groenten op een green egg of in een smoker. Gebruik de marinade om de groenten mee te besprenkelen.

Allergenen:
Mosterd, Sulfiet
Chefs tip
Met deze groentesticks kun je eindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld ook gebruik van seizoensgroenten om telkens weer iets nieuws aan te bieden.
Serveertip
Serveer de groentesticks in een zakje of mandje, eventueel met dip erbij.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen