Recepten
alle recepten

Gefrituurde avocado met paprika mayo (vegan)

Bijgerecht

Gefrituurde avocado
gefrituurde avocado
gefrituurde avocado
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 3344,0
  • Kilocalorieën: 801,0
  • Vetten: 51,5
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 4,4
  • Koolhydraten: 69,7
  • ... waarvan suikers: 6,4
  • Eiwitten: 12,5
  • Zout: 2,3
Kok: Unilever Food Solutions

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte:

Ingrediënten
  • 1 kgavocado
  • 10 ggeconcentreerde groentebouillon
  • 20 gmaïzena
  • 100 mlwater
  • 40 gkokosmelk poeder
  • 150 gpanko

Gefrituurde avocado

Snijdt de avocado doormidden, haal de pit eruit en snijdt ze in gelijke plakken. Maak een kruidenmix van groentebouillon in poedervorm en roer de maizena erdoor en mix zorgvuldig. Maak kokosmelk van water en kokosmelkpoeder, haal de avocado's kort door de kokosmelk en dip vervolgens in het panko-broodkruim. Bak de gepaneerde plakjes in de friteuse tot ze knapperig zijn.

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Soja
Ingrediënten
  • 20 gmiddelscherpe mosterd
  • 10 mlwitte balsamicoazijn
  • 6 gzeezout
  • 2 ggemalen witte peper
  • 2 gsuiker
  • 200 ml sojamelk, ongezoet
  • 200 ml raapzaadolie
  • 80 mltraditionele olijfolie

Basisrecept: vegan mayo

Verwerk de ingrediënten bij kamertemperatuur. Meng mosterd, azijn en kruiden door elkaar en doe de sojamelk erbij. Mix kort met de staafmixer. Blijf mixen en giet dan langzaam de olie erbij. Bewaar de mayo koel tot gebruik om het op te laten stijven. 

Allergenen:
Mosterd, Soja
Ingrediënten
  • 600 gvegan mayo
  • 30 gpaprika pasta
  • 10 gchili-pasta
  • 15 glimoenpuree

Paprika mayonaise (vegan)

Vegan mayo met de resterende ingrediënten vermengen en op smaak brengen voor een heerlijke variatie. 

Allergenen:
Soja, Mosterd
Ingrediënten
  • 1 kgciabatta (diepvries)
  • 170 grode paprika
  • 160 glente-ui
  • 100 mlcitroen vinaigrette
  • 50 gtuinkers (paars)

Garnituur

Snijdt de vegan ciabatta's in plakken en toast de onder een grill, in de oven of in een broodrooster. Snijdt de paprika en lente-uitjes fijn en marineer met de vinaigrette. Knip de tuinkers af en zorg dat alles klaar staat om te garneren. 

Allergenen:
Glutenbevattende granen
Serveertip
Besmeer het ciabatta-brood met paprika mayo, verspreidt de gemarineerde groente eroverheen en leg daarop de hete, knapperige avocado's. Bestrooi met tuinkers en serveer uit.