Recepten
alle recepten

Garnalen radijs carpaccio

Garnalen radijs carpaccio
Garnalen radijs carpaccio
Garnalen radijs carpaccio

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 1 kgzwarte radijs
  • 80 mlpassievrucht azijn
  • 10 gzout
  • 50 gsuiker
  • 10 ggemalen gember
  • 900 ggarnalen
  • 5 gmilde olijfolie
  • 1 gpeppercorn cuvée kruidenmix
  • 1 gfijn oerzout
  • 100 grode snijbiet

Garnalen radijs carpaccio

Was de radijs en snijd deze in ca. 1 mm dunne schijven. Vacumeer de schijven met het azijn, zout, suiker en gember in een zak. Laat het een nacht intrekken.

Was de garnalen en dep ze droog. Bak ze in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Was de snijbiet, laat het uitlekken en leg het klaar voor bereiding.

Allergenen:
Schaaldieren, Sulfiet
Chefs tip
Je kunt ook gebruik maken van diepvries garnalen, zorg er dan voor dat deze op de juiste manier goed worden ontdooid.
Serveertip
Leg de radijs-schijven half overlappend op een plat bord. Leg de garnalen hierop en garneer met snijbiet. Besprenkel de marinade over de radijs en versier naar wens met roze peper, bruine mosterdzaden of zaden van de passievrucht.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen