Recepten
alle recepten

Fermenteren: Thaise groente

bijgerecht

Gefermenteerde thaise groente
Gefermenteerde thaise groente
gefermenteerde groenten

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 260 gwitte kool
  • 160 gbuizen (?)
  • 250 gkoolrabi
  • 180 ggrote uien
  • 20 ggroene paprika
  • 25 gmierikswortel
  • 30 gThaise gember
  • 40 gcitroengras
  • 5 glimoenblad
  • 5 gcurry bladeren
  • 30 gknoflookui
  • 20 gfijn zeezout
  • 30 gbruiswater
  • 10 gJaipur curry
  • 10 gRed Dhofar kruidenmengsel
  • 20 gbruine rietsuiker

Gefermenteerde Thaise groenten

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd deze klein. Schil de overgebleven groenten en snijd ze in stukken naar gewenste grootte.

Stop de groenten en kruiden in een gesteriliseerde pot en voeg dan het zout en mineraalwater toe. 

Alleen melkzuurbacteriën vermenigvuldigen zich in het zout - dit zijn de bacteriën die de smaak van de groenten in positieve zin veranderen en de houdbaarheid verlengen. In het glas wordt na korte tijd wat schuim gevormd, dat wordt veroorzaakt door het fermentatieproces tussen de melkzuurbacteriën en de bacteriën die het voedsel bederven. Het schuim moet regelmatig, om de 3 dagen worden verwijderd, zodat uiteindelijk alleen melkzuurbacteriën in het glas zitten.

Gedurende de eerste 9-14 dagen moet je een bewaartemperatuur van 15-18 ° C handhaven. Vervolgens kunnen de groenten ongeveer een jaar koel bewaard blijven bij 4-6 ° C.

Chefs tip
Deze vorm van conservering is ook zeer geschikt voor catering, BBQ en tuinfeesten. De gefermenteerde groenten kunnen vervolgens in dezelfde glazen worden geserveerd.
Serveertip
Serveer de groenten in kleine glaasjes voor tafelgasten, gemakkelijk rond te delen als verrassende snack.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen