Recepten
alle recepten

Falafel met kikkererwten, linzen en tomatensalsa

Falafel-linzen-tomatensalsa
Falafel-linzen-tomatensalsa
Falafel-linzen-tomatensalsa
Falafel-linzen-tomatensalsa
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 1155 kJ
  • Kilocalorieën: 276 kcal
  • Vetten: 10,2 g
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 0,8 g
  • Koolhydraten: 31,4 g
  • ... waarvan suikers: 4,4 g
  • Eiwitten: 11,3 g
  • Zout: 2,3 g
Kok: Christoph Koscielniak

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 200 g

Ingrediënten
  • 150 gkikkererwten
  • 300 mlwater
  • 80 grode linzen
  • 150 mlkokosmelk
  • 100 mlgroente fond
  • 5 ggemalen kurkuma
  • 10 ggedroogde knoflook
  • 3 gkaneel
  • 3 ggemalen komijn
  • 100 gkikkererwtenmeel
  • 10 gkoriander
  • 10 ggladde peterselie
  • 100 gbulgur
  • 30 gwitte sesamzaadjes
  • 30 gvolkoren havervlokken
  • 40 mlsesam olie
  • 3 gzwarte peper
  • 10 gfijn oerzout

Falafal met kikkererwten en linzen

Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water. Hierna de kikkererwten en linzen zacht koken. Een deel hiervan wordt gebruikt voor de falafel, bewaar ook deel voor het serveren. 

Breng dan de kokosmelk en groentebouillon aan de kook. Voeg al roerende kurkuma, knoflook, kaneel, komijn en kikkererwtenmeel toe. Was de koriander en peterselie en hak fijn. Laat de bulgur weken in kokend water. Rooster de sesamzaadjes en havervlokken droog en leg de helft van de sesamzaadjes opzij. Pureer alle ingrediënten medium met de sesamolie in een cutter/foodprocessor en meng het vervolgens met de geweekte bulgur. Breng op smaak met koriander, zout en peper. Maak - met vochtige handen - kleine balletjes en bak ze goudbruin in de frituurpan. Haal de balletjes hierna door de overige sesamzaadjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Selderij, Sesamzaad
Ingrediënten
  • 700 gtrostomaten
  • 250 grode ui
  • 30 gknoflook
  • 20 grode chilipeper
  • 30 ggladde peterselie
  • 20 gkoriander
  • 3 gzwarte peper
  • 15 gfijn oerzout

Tomatensalsa

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes. Schil de ui en knoflook en hak ze fijn. Halveer de chilipeper, hierna de zaadjes verwijderen en fijn hakken. Meng de pepers, ui, knoflook en tomatenblokjes en breng het op smaak met peper en zout

Serveertip
Meng de overgebleven kikkererwten en linzen met de tomatensalsa en schep in een diep bord. Leg een aantal falafel balletjes erop en garneer met koriander.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen