Recepten
alle recepten

Eitje in toast

brunchgerecht

eitje in toast
eitje in toast
eitje in toast
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 2160
  • Kilocalorieën: 518
  • Vetten: 32,7
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 9,1
  • Koolhydraten: 36,9
  • ... waarvan suikers: 4,4
  • Eiwitten: 18
  • Zout: 1,6
Kok: Culinary Fachberatung, Unilever Food Solution

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 225

Ingrediënten
  • 625 ghamburger sesam broodje (diepvries)
  • 600 geieren (M)
  • 100 gboter
  • 240 gbacon
  • 650 gwilde kruiden
  • 150 mlsesam-soja-vinaigrette

Een eitje in toast gebakken

Snijd de broodjes doormidden. Per portie gebruik je 1 helft van een broodje. Grill de helften van het brood kort in een grillpan om het grillpatroon te verkrijgen. Snijd vervolgens in het midden een cirkel uit het broodje met een ronde koekjessnijder van ongeveer 8 cm doorsnede, ongeveer 1,5 cm diep. Plaats een pan op het vuur en laat er boter in smelten. Leg het broodje erin en breek het ei in het midden. Bereid vervolgens zoals een gebakken ei. 

Leg twee plakjes spek op een bakpapier in een pan en leg de deksel erop. Zodra de spek knapperig gebakken is kun je hem het best op een keukenrolletje leggen om uit te lekken. 

Marineer de sla met het kruidenmengsel en sesamdressing vlak voor je het bord serveert. 

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Ei, Soja, Melk, Lactose, Mosterd, Mosterd, Sesamzaad, Sulfiet
Serveertip
Serveer de toast met het eitje erin op een mooi bord, leg de knapperige bacon erop en garneer met de salade.