Recepten
alle recepten

Citroencrème met frambozen en muntsorbet

Citroencrème-muntsorbet
Citroencreme-muntsorbet

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 60 gmunt
  • 97 mlwitte kookwijn
  • 97 mlwater
  • 22 gsuiker
  • 17 gglucose-siroop
  • 4 mllimoensap

Muntsorbet

Breng de witte wijn, suiker, glucose en het water aan de kook en laat het iets afkoelen. Voeg dan limoensap en muntblaadjes toe. Bewaar enkele muntblaadjes voor de garnering. Plaats het in een pacojet en zet het minstens 12 uur in de vriezer.

Kort voor gebruik pacoseren.

Allergenen:
Sulfiet
Ingrediënten
  • 430 gslagroom (30% vet)
  • 25 gcitroenrasp
  • 430 mlcitroensap 100%
  • 200 gsuiker
  • 460 gei
  • 360 gframbozen
  • 90 gbruine rietsuiker

Citroencrème

Breng de slagroom aan de kook en voeg citroenrasp toe. Laat het een paar minuten rusten en vervolgens laten passeren. Meng citroensap met suiker en eieren en vermeng met de room. Doe de citroencrème in een geschikte schaal of bord.

Plaats de frambozen in een cirkelvormig patroon in de room en laat het in een waterbad op 140 °C stevig en gaar worden. Bestrooi de room vervolgens met bruine suiker en karamelliseer de suiker tot het goudbruin kleurt.

Allergenen:
Lactose, Melk, Ei
Serveertip
Schep een bolletje van de muntsorbet en leg deze op de crème. Garneer met verse muntblaadjes en citroenrasp.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen