Recepten
alle recepten

Chimichurri

Chimichurri
Chimichurri

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 100 glimoen
  • 150 gplatte peterselie
  • 45 gtijm
  • 45 goregano
  • 60 ggroene chilipeper
  • 80 gknoflook
  • 350 gui
  • 250 gmilde olijfolie
  • 10 glaurier
  • 40 mlappelazijn
  • 10 gzwarte peper
  • 15 gzeezout vlokken
  • 20 gtomatenvlokken
  • 20 ggedroogde paprika vlokken
  • 5 ggerookt paprikapoeder

Chimichurri

Snijd de limoenen in twee helften en pers ze uit.

Was en pluk de kruiden.

Halveer de groene chilipepers, verwijder de zaadjes en hak ze fijn.

Pel de knoflook en ui, snijd ze grof en bak ze lichtjes aan in wat olie. Laat het vervolgens afkoelen.

Pureer de knoflook en ui met de kruiden, laurierblaadjes, resterende olijfolie, azijn, peper en zout middelgrof.

Voeg het limoensap, de groene chilipepers, tomaten- en paprikavlokken en het paprikapoeder toe en meng het goed door elkaar.

 

Chefs tip
De chimichurri kan ca. 1 week luchtdicht worden bewaard in de koeling. De ingrediënten moeten in elk geval goed schoongemaakt en drooggedraaid zijn, zodat er zo min mogelijk vocht in de marinade achterblijft.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen