Recepten
alle recepten

Champignon-cremesoep

Voorgerecht

728
728

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 350 gchampignons
  • 30 gmargarine
  • 1,5 ltgroentebouillon
  • 100 mlhoudbare melk
  • 5 gzout
  • 0,5 ggemalen witte peper
  • 0,2 ggemalen nootmuskaat
  • 100 gheldere roux
  • 100 ghoudbare slagroom

Champignon-crèmesoep

Snijd de champignons in schijfjes. Doe de margarine in een pan en stoof de champignons hierin op middelhoog vuur. Voeg de groentebouillon en melk toe. Dan de kruiden en citroensap toevoegen en aan de kook brengen.

Bindt de soep met roux en breng rustig aan de kook. Voeg vervolgens de slagroom toe. Breng de soep dan weer aan de kook.

Allergenen:
Selderij, Lactose, Melk, Glutenbevattende granen
Chefs tip
Voor het serveren de soep met een mixer pureren en gelijk opschuimen.
Serveertip
Schenk de soep in een mooie kop of diep bord en strooi naar wens gehakte peterselie erover.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen