Recepten
alle recepten

Caipirinha BBQ zalm

Voorgerecht

1203
1203
Caipirinha BBQ zalm

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 1,2 kgzalm met huid
  • 20 gzwarte BBQ-kruidenmix
  • 5 ggrof zeezout
  • 20 gbruine rietsuiker
  • 100 mlCachaca 51 40%
  • 200 glimoen
  • 200 gperssinaasappelen

Caipirinha BBQ zalm

Verwijder de graat uit de zalm en wrijf de zalm in met de bbq-kruiden. Bestrooi de zalm dan gelijkmatig met zout en bruine suiker en besprenkel goed met Cachaca.

Was de limoenen en sinaasappelen, snijd ze in stukken en pers uit boven de zalm. Verdeel de schillen over de zalm en zet het 12 – 14 uur in de koeling bij maximaal 2°C.

Aansluitend de zalm uit de marinade halen, droogdeppen en in flinterdunne plakken snijden. 

Allergenen:
Vis
Ingrediënten
  • 800 ggarnalen
  • 10 gDhofar-kruidenmix
  • 10 gzwarte BBQ-kruidenmix
  • 30 mlkoolzaadolie
  • 500 gpapaja
  • 50 geigeel
  • 100 glimoen
  • 10 gmiddel scherpe mosterd
  • 1 gzeezout vlokken
  • 250 mlolijfolie
  • 1 gcayennepeper
  • 20 gkreeftenpasta
  • 10 mlgroentebouillon

Garnalen, papaja-garnalen-mayo

Pel de garnalen en leg ze circa 1 uur in een marinade van de Dhofar-kruiden en bbq-kruiden. Bak het hierna kort op heet vuur in koolzaadolie en laat de garnalen dan afkoelen. Snijd vervolgens de helft van de garnalen klein. De rest van de garnalen wordt gebruikt voor de garnering.

Schil, halveer en ontpit de papaja en snijd deze in kleine blokjes.

Mix voor de mayonaise het eigeel met limoensap, mosterd en zout. Giet dan druppelsgewijs de olijfolie erbij en roer het goed door. Breng het mengsel op smaak met cayennepeper.

Kook de kreeftenpasta op in de groentebouillon en laat het weer afkoelen.

Roer de verse mayonaise met de kreeftenpasta tot een glad mengsel. Vervolgens de papajablokjes en garnalen toevoegen en in de koeling plaatsen.

Allergenen:
Vis, Ei, Mosterd, Glutenbevattende granen, Lactose, Melk, Selderij
Ingrediënten
  • 350 gzuurkool
  • 30 mlkoolzaadolie
  • 1 gzeezout vlokken
  • 10 gbruine rietsuiker
  • 30 mllimoensiroop

Verse zuurkool

Breng de verse zuurkool op smaak met koolzaadolie, zeezout, bruine suiker en limoensiroop.

Allergenen:
Sulfiet
Ingrediënten
  • 50 gwilde kruiden
  • 10 gMatchapoeder
  • 20 gpompoenpitten
  • 100 mlmilde olijfolie
  • 30 mlpompoenpitolie
  • 5 gzeezoutvlokken

Wilde kruiden-Matcha-pesto

Was de wilde kruiden en bewaar een aantal blaadjes voor de garnering. Meng de salade met het Matchapoeder, de pompoenpitten, olijfolie, pompoenpitolie en het zout.

Serveertip
Pak een weckglas en vul deze eerst met zuurkool, hierop komt de garnalen-papaja-mayo en daarna de zalm. Voeg dan de Matcha-pesto toe. Garneer met de overige garnalen en salade.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen