Recepten
alle recepten

Black teriyaki burger

Hoofdgerecht

Black teriyaki burger
Black teriyaki burger
Black teriyaki burger
Black teriyaki burger
Black teriyaki burger

Bereiding en Ingrediënten

Ingrediënten
  • 350 mlvolle melk
  • 70 gverse gist
  • 800 gbloem
  • 40 gsuiker
  • 30 ghoutskoolpoeder
  • 20 mlmilde olijfolie
  • 60 gboter
  • 80 geieren
  • 10 gzout
  • 40 ggeklutst ei
  • 10 gsesamzaad

Black bun

Los de gist op in warme melk. Voeg bloem, suiker en gemalen houtskool toe en kneed krachtig. Bedek het en laat het ongeveer 90 minuten rijzen bij ongeveer 38 °C. Voeg hierna de olie, boter, eieren en het zout toe en kneed opnieuw. Laat het afgedekte deeg nog een uur afgedekt, vorm het tot ballen van 120 gram en leg het op met meel bestrooide bakplaten. Bedek de deegstukken ongeveer 15 minuten. Besmeer het geheel met het ei en besprenkel met sesamzaadjes. Verwarm intussen de oven voor op 195 °C met een vochtigheidsgraad van 20% en bak de stukken brooddeeg 15-18 minuten.

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Melk, Lactose, Ei, Sesamzaad
Ingrediënten
  • 500 gzuurkool
  • 250 gwortelen
  • 150 gzoete chilisaus
  • 50 ghoning
  • 20 gBBQ kruiden
  • 50 mlsesamolie
  • 30 gsesamzaad

Zuurkool

Spoel de zuurkool een beetje af, schil en rasp de wortels. Meng de zuurkool met wortels, zoete chilisaus, honing, BBQ kruiden en sesamolie. Rooster de sesamzaadjes en voeg ze hieraan toe.

Allergenen:
Sesamzaad
Ingrediënten
  • 1,6 kgkalkoenborst zonder huid
  • 200 mlteriyaki saus
  • 20 mlrookaroma
  • 10 gBBQ kruiden

Gerookte kalkoenburger

Snijd de kalkoenborst in plakjes van ongeveer 2 cm dik en marineer royaal met teriyaki saus, rookaroma en BBQ-kruiden gedurende ca. 6 uur. Grill de kalkoensteaks en marinade in een smoker met de toevoeging van rookaroma. Snijd deze vervolgens in reepjes. Gebruik ongeveer 160 gram kalkoen per portie.

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Soja, Sulfiet
Chefs tip
Even wat minder tijd? We hebben ook een kant en klare black bun in het assortiment.
Serveertip
Snijd het broodje doormidden en beleg het met een laagje zuurkoolmix, de kalkoen, wat marinade en weer wat zuurkoolmix. Garneer eventueel met wat geraspte radijs en sla. Leg vervolgens de andere helft er op.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen