Recepten
alle recepten

Beierse appel crème

Nagerecht

Beierse appel creme
Beierse appel creme
Beierse appel creme

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 0,1 gvanillestokjes
  • 400 mlvolle melk (3,5% vet)
  • 10 gwitte bladgelatine
  • 400 mlslagroom (30% vet)
  • 200 geigeel
  • 150 gsuiker
  • 250 gappelblokjes zonder schil
  • 30 mlwitte kookwijn
  • 50 gbruine suiker
  • 10 mlcitroensap 100%

Beierse appel crème

Halveer de vanillestokjes en schraap de merg eruit. Giet de melk in een pan, voeg de vanille hieraan toe en breng aan de kook. Laat de gelatine inweken. Klop hierna de slagroom stijf.

Meng het eigeel met de suiker tot een romige massa. Voeg tijdens het roeren de warme melk toe. Klop het mengsel in een beslagkom in een waterbad tot 85 °C. Haal hierna van het vuur en los de ingeweekte gelatine er in op. Laat het door een puntzeef lopen.

Klop de room koud op ijs, tot de crème begint te stollen.

Stoom de appelblokjes in witte wijn met bruine rietsuiker en citroensap. Pureer de helft en voeg deze toe aan de crème. Schep de slagroom voorzichtig door de massa. Hierna kunnen glazen of schaaltjes worden gevuld met de appel crème. Zet deze vervolgens in de koeling.

Als de appel crème goed is afgekoeld, kunnen de overgebleven appelblokjes worden toegevoegd als decoratie.

Allergenen:
Ei, Melk, Lactose, Sulfiet
Serveertip
Leg wat gestoomde appelblokjes op de bodem van een glazen potje. Spuit de appel crème hierop en garneer met de overige appelblokjes.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen