Recepten
alle recepten

BBQ zalm

BBQ zalm
BBQ zalm
BBQ zalm

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten

Recept naam

Ingrediënten
  • 1,3 kgzalmfilet met huid
  • 10 ggrof citroenpoeder
  • 6 gBBQ-kruiden
  • 6 gzeezout
  • 10 ggerookt paprikapoeder
  • 100 glimoenen
  • 50 mlCachaça 40% Vol.
  • 50 mlraapzaadolie
  • 10 gkoriander

BBQ zalm

Verwijder de graat van de zalmzijden. Pers de limoenen en vang het sap op. Maak een kruidenmix van citroenpeper, BBQ-kruiden, zeezout, paprikapoeder en meng deze met limoensap, Cachaça, raapzaadolie en fijn gehakte koriander. Bedek de zalmzijden goed met de kruidenmix en leg deze 12-16 uur gevacumeerd in de koeling. Hierna de zalmzijden op een visrooster bevestigen en boven de houtskoolkolen leggen. Zorg dat de warmte niet continu boven de 70 °C uit komt. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de zalmzijden en de gekozen temperatuur. In de regel is de baktijd per kilogram zalm ongeveer 25 minuten. 

Allergenen:
Vis
Ingrediënten
  • 1,2 kgrode puntpaprika
  • 15 gzeezout
  • 40 mlraapzaadolie
  • 50 gboter

Gegrilde paprika

Grill de paprika op open vuur, besprenkel met zeezout en raapzaadolie. Laat de boter opschuimen en stoof de puntpaprika's hier ca. 5 minuten in gaar.

Allergenen:
Melk, Lactose
Serveertip
Haal de huid van de zalm en serveer op een halve paprika. Eventueel besprenkelen met raapzaadolie.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen