Recepten
alle recepten

BBQ tomahawk met pimientos

Tomahawk
Tomahawk
Tomahawk

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 50 mlmilde olijfolie
  • 1 ghoutskoolpoeder
  • 1,4 kgtomahawk steak
  • 10 gzeezout
  • 40 gknoflook

Tomahawk

Steek het houtskool aan en laat het zoveel mogelijk verbranden. Meng olijfolie met houtskoolpoeder. Bestrooi de tomahawk met zeezout en bestrijk het vlees met de houtskool-olijfolie. Leg de tomahawk direct op de kolen en grill ze enkele minuten. Hierna het vlees enkele minuten op de andere zijde grillen. Bestrijk het vlees telkens dunnetjes met olijfolie, dep met knoflook en blijven draaien. Laat het vlees bakken tot het gewenste gaarpunt, haar hem van de kolen en laat het rusten. Bestrijk het tenslotte opnieuw met olijfolie en snijd het vervolgens in stukken.

Ingrediënten
  • 800 gpimientos
  • 50 ggerookte knoflook
  • 15 mlolijfolie
  • 8 gzeezout
  • 150 gmosterdboter (zie basis recepten)

Gegrilde pimientos

Maak de mosterdboter volgens het basis recept. Was de pimientos. Schil de knoflook, hak deze fijn en meng met olijfolie. Haal de pimientos door de olijven-knoflookolie en bestrooi met zout. Bak ze kort in een pan tot ze knapperig zijn. Voeg de mosterdboter toe en laat het opschuimen.

Allergenen:
Lactose, Melk, Mosterd, Sulfiet
Chefs tip
Gebruik indien mogelijk alleen biologisch houtskool. Aangezien het te grillen vlees direct op de kolen ligt, kan het eventuele verontreinigende stoffen gemakkelijker opnemen.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen