Recepten
alle recepten

BBQ garnalen-spekspies

Hoofdgerecht

garnalenspies
garnalenspies
garnalenspies

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 10 glimoenblad
  • 10 gcurryblad
  • 10 ggemalen kurkuma
  • 20 gThaise gember
  • 10 gknoflookui
  • 10 gcitroengras
  • 20 gzeezout
  • 50 gDijonmosterd
  • 10 gThaise basilicum

Marinade

Hak de limoen en de curry bladeren fijn. Schil de kurkuma, gember en knoflook en snijd het citroengras in stukjes. Breng op smaak met zout, mosterd en gehakte Thaise basilicum.

Allergenen:
Mosterd, Sulfiet
Ingrediënten
  • 500 ggarnalen DV
  • 500 gvarkensvlees
  • 250 gtempurameel
  • 250 mlkokosolie
  • 50 gpanko broodkruimels

BBQ garnalen-varkensspies

Pel en ontdarm de garnalen. Snijd de varkenslapjes in stukken. Masseer de garnalen en het varkensvlees met de marinade die eerder is bereid en marineer gedurende minimaal 2 uur.

Bereid het tempura deeg. Verwarmde kokosolie tot 160 ° C. Rijg de varkensstukjes met garnalen afwisselend op een houten spit, haal door het tempura-beslag en vervolgens door het panko-meel. Bak de spiezen in hete kokosolie tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de spiezen warm.

Allergenen:
Weekdieren, Glutenbevattende granen, Schaaldieren, Soja
Ingrediënten
  • 300 gprei
  • 300 gwortel
  • 30 gzwarte knoflook
  • 20 gThaise gember
  • 20 ggegrilde chili pepers
  • 300 gsojabonen
  • 50 mlvissaus
  • 50 mlsojasaus
  • 30 mlrijstazijn
  • 50 ghoning
  • 50 gpinda-olie
  • 10 gThaise basilicum

Prei en gember groenten

Was de prei en snij in reepjes. Schil de wortels en snij in reepjes. Pel de knoflook en schil de gember en snij fijn. Halveer de chili pepers, ontdoe van het zaad en snijd in dunne reepjes.

Meng bovenstaande groenten, sojabonen, chili, knoflook en gember met de vissaus, sojasaus, rijstazijn, honing en arachideolie. Wok kort in een wokpan op hoog vuur. Pluk de Thaise basilicum, snij in dunne reepjes en voeg tenslotte aan de gewokte groenten toe.

Allergenen:
Vis, Glutenbevattende granen, Soja, Pinda
Serveertip
Verdeel de prei en gember over de kommen en leg de versgebakken spiezen erin.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen