Recepten
alle recepten

Asperge creme soep

Voorgerecht

asperge creme soep
asperge creme soep
asperge creme soep

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 600 gwitte asperge
  • 1,05 lwater
  • 50 gcitroen
  • 20 g zout
  • 30 gsuiker
  • 100 gheldere roux
  • 200 gslagroom (30% vet)

Asperge creme soep

Was de asperges en schil ze grondig. Breng de asperges in koud water met citroen, zout en suiker aan de kook. Kook de asperges in ca. 20 minuten gaar en haal de bouon vervolgens door een zeef. Kook de asperges beetgaar en snijd in schuine stukken. Bindt de bouillon met roux. Verwarm onder goed roeren nog even door. Giet de soep door een fijne zeef en voeg room toe om de soep nog fijner te maken. 

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Lactose, Melk
Chefs tip
Bak de geschilde stukjes asperge in boter voordat u ze aan de soep toevoegt voor meer bite.
Serveertip
Schep de soep in kommen en leg de stukjes asperge erin. Zorg dat de borden goed warm zijn om de soep op temperatuur te houden. Bestrooi met fijngehakte peterselie.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen