Recepten
alle recepten

Ananasschijven met chili-suiker, French toast en chocoladecrème

Ananasschijven met chili-suiker
Ananasschijven met chili-suiker
Ananasschijven met chili-suiker
Ananasschijven met chili-suiker

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 900 gananas
  • 100 gsuiker
  • 200 mlwater
  • 5 gThaise gember
  • 2 grode peper

Ananas

Snijd de ananas in schijven van 1,5 mm dik. Laat de suiker met de helft van het water, geraspte gember en in fijne ringen gesneden peper inkoken tot het licht karamelliseert. Voeg hierna de rest van het water toe, breng het aan de kook en laat het vervolgens een beetje afkoelen. Vacumeer de ananas met de marinade en laat het een nacht rusten.

Ingrediënten
  • 500 gtramezzone
  • 100 geieren
  • 40 gsuiker
  • 50 mlmelk (1,5% vet)
  • 30 gboter
  • 150 ghoudbare slagroom (30% vet)
  • 100 gpure chocolade callets
  • 10 mlespresso

French toast en chocoladecrème

Snijd het brood in stukjes. Meng het ei, suiker en melk en haal het brood hier doorheen. Bak de broodstukjes hierna krokant in de boter. Bestrooi naar wens met suiker. Breng dan de slagroom aan de kook en voeg de chocolade en espresso hieraan toe. Roer het goed door en laat het enkele uren afkoelen. Klop de crème vervolgens op in een keukenmachine en zet het alvast klaar in een spuitzak.

Chefs tip
De ananas kan ook in zijn geheel gemarineerd en gevacumeerd worden, dan is het echter belangrijk dat je het twee dagen laat marineren.
Serveertip
Verdeel de ananasschijven over een bord. Spuit de chocoladecrème gedeeltelijk over het brood en leg deze op de ananas. Garneer de ananas met de overige chocoladecrème en eventueel chili-ringen en citroenmelisse. Sprenkel tot slot wat marinade over het gerecht.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen