Recepten
alle recepten

Gele paprikasoep met pesto garnalen

Soep

Paprikasoep
Paprikasoep
Paprikasoep
Voedingswaarden (per portie)
  • KiloJoule: 1786
  • Kilocalorieën: 431
  • Vetten: 36,8
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 11,8
  • Koolhydraten: 8,0
  • ... waarvan suikers: 5,5
  • Eiwitten: 14,8
  • Zout: 3,3
Kok: René Ludwig

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 310 g

Ingrediënten
  • 970 ggele paprika
  • 275 g sjalotten
  • 4,4 g knoflook
  • 190 gboter
  • 130 mlwitte kookwijn
  • 1,3 ltrgroentebouillon
  • 22 gzout
  • 1,1 ggemalen witte peper
  • 0,2 gsaffraan
  • 190 gslagroom (30% vet)
  • 11 mlappelciderazijn
  • 130 gcrème fraîche
  • 6,6 mlcitroensap
  • 2,2 ggemalen cayenne peper

Gele paprika soep

Was de paprika’s en schil de sjalotten en knoflook. Snijd de paprika in stukjes en snijd de sjalotten en knoflook fijn. Fruit de sjalotten in boter en voeg de paprika en knoflook toe. Blus af met witte wijn, schenk de groentebouillon erbij en voeg de kruiden toe. Laat het afgedekt koken tot de paprika zacht is. Pureer de soep met slagroom, appelazijn en crème fraîche en laat het vervolgens door een fijne zeef passeren. Breng de soep op smaak met citroensap en Cayenne peper, en voeg naar wens peper en zout toe.

Allergenen:
Lactose, Melk, Sulfiet, Selderij
Ingrediënten
  • 950 ggarnalen
  • 30 mlolijfolie
  • 100 gsjalotten
  • 5 gknoflook
  • 50 gbasilicum pesto
  • 20 gboter
  • 10 ggrof zeezout
  • 1 gzwarte peper

Pesto garnalen

Snijd de garnalen in de lengte in en bak ze aan in olijfolie. Schil de sjalotten en knoflook. Halveer de sjalotten en snijd de knoflook fijn en voeg beide toe aan de garnalen. Voeg de pesto toe en vermeng deze goed met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout. Rijg de garnalen en sjalotten kort voor serveren aan een spies.

Allergenen:
Schaaldieren, Melk, Lactose
Ingrediënten
  • 150 gschmand
  • 5 gdaikon cress

Garnituur

Zet de schmand klaar voor gebruik. Snijd de daikon cress fijn en zet ook deze klaar als garnering.

Allergenen:
Lactose, Melk
Chefs tip
Garneer de soep met kleine gestoofde blokjes paprika zonder schil voor meer bite. Heet u liever een rode paprikasoep? Deze maakt u eenvoudig met hetzelde recept.
Serveertip
Schuim de paprikasoep kort voor serveren op met een staafmixer en voeg daarbij naar wens kleine klontjes boter toe. Schenk het dan in een soepbord. Schep met een middelgrote lepel de schmand in de soep en garneer met tuinkers. Leg de gefrituurde garnalenspiesjes op het bord en napperen met pesto-olie.