Recepten
alle recepten

Aardappel-venkel salade

Aardappel-venkel salade
Aardappel-venkel salade

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 1,1 kgvroege aardappelen
  • 400 gvenkelknollen
  • 100 gsjalotten
  • 30 gknoflook
  • 200 mlgroentebouillon sous-vide
  • 50 mlraapzaadolie
  • 50 mlkruidenazijn
  • 30 gmiddelscherpe mosterd
  • 1 gcitroenrasp
  • 10 gzout
  • 2 ggemalen, witte peper
  • 50 gchicorei
  • 20 grode witlof
  • 10 gbasilicum
  • 100 gcashewnoten
  • 50 gzonnebloempitten

Aardappel-venkel salade

Kook de aardappelen met de schil gaar, schil ze en snijd ze in schijfjes. Verwijder het groen van de venkel en snijd het fijn. Halveer de venkelknol, snijd hem in vieren, snijd de steel eruit en snijd hem in dunne reepjes. Schil de sjalotten en knoflook, snijd ze in kleine blokjes en bak ze licht aan. Kook de groentebouillon en giet het over de sjalotten en knoflook. Voeg de plantaardige olie, azijn, mosterd en citroenrasp toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Leg de aardappelschijfjes en venkelreepjes in de marinade en laat het goed intrekken. Maak de chicorei schoon en snijd deze in dunne reepjes, leg ook de bladeren van de rode witlof klaar voor bereiding. Meng kort voor het serveren de chicorei en basilicum door de salade. Hak de cashewnoten en zonnebloempitten grof, rooster ze kort en meng ook deze door de salade. 

Allergenen:
Selderij, Mosterd, Noten
Serveertip
Doe de salade in een kleine schaal en garneer met roodlof en basilicum. Kort voor het serveren de cashewnoten en zonnebloempitten erover strooien.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen